هاست و دامنه – هر آنچه که باید در مورد هاست و دامنه بدانید + آموزش ویدئویی

۱ دیدگاه
آموزش امنیت سایت،آموزش های ویدئویی رایگان،آموزش ویدئویی مقالات آموزشی،باید بدانید که ...،مقالات آموزشی

هاست و دامنه – هر آنچه که باید در مورد هاست و دامنه بدانید
Host and Domain

در این آموزش میخوانید

سلام خدمت شما دوستان و همراهان همیشگی سایت یوتا وردپرس، در این مقاله آموزشی قصد داریم به‌صورت کامل هاست و دامنه را مورد بررسی قرار دهیم و به شما در درک چگونگی ارتباط آن‌ها کمک کنیم. برای داشتن یک وب‌سایت، شما به سه چیز نیاز دارید: نام دامنه، میزبانی وب (هاست) و یک وب‌سایت توسعه‌یافته؛ اما نام دامنه چیست؟ میزبانی وب چیست؟ آیا آن‌ها یکسان هستند؟ مهم است که شما قبل از اقدام به ایجاد و میزبانی اولین وب‌سایت خود، هاست و دامنه را بشناسید و در مورد اختلافات آن‌ها بدانید. همچنین در این آموزش نحوه خرید هاست و دامنه به‌صورت ویدئویی نیز قرار داده‌شده است.

فهرست مطالب

فصل ۱ – دامنه

۱ – ۱ – زیر دامنه چیست

۲ – ۱ – نام دامنه و آدرس آی پی

۳ – ۱ – دامنه‌ها چگونه کار می‌کنند

۴ – ۱ – DNS چیست

۵ – ۱ – انواع مختلف پسوند دامنه

۶ – ۱ – طبقه‌بندی نام دامنه

۷ – ۱ – سازمان ICANN

۸ – ۱ – برندسازی نام دامنه و سئو

۹ – ۱ – چگونه یک دامنه را ثبت می‌کنید

۱۰ – ۱ – چگونه دامنه خود را امن نگه داریم

فصل ۲ – WHOIS برای دامنه

فصل ۳ – هاست

 ۱ – ۳ – تفاوت میزبانی وب و دیتاسنتر

 ۲ – ۳ – انواع هاست

۳ – ۳ – انواع سرویس‌های هاستینگ

۴ – ۳ – چگونه یک هاست بخریم

 

فصل ۴ – تفاوت بین هاست و دامنه

 

فصل ۵ – آموزش نحوه خرید هاست و دامنه

۱ – ۵ – آموزش ویدئویی نحوه خرید هاست و دامنه مناسب

۲ – ۵ – آموزش متنی نحوه خرید هاست و دامنه مناسب

۳ – ۵ – تمدید هاست و دامنه

 

فصل ۶ – چگونه می‌توان دامنه و هاستینگ وب خود را به هم لینک کرد؟

۱ – ۶ – برای دامنه‌های بین‌المللی

۲ – ۶ – برای دامنه‌های ایرانی

 

فصل ۷ – انتقال نام دامنه

 

فصل ۸ – سخن پایانی و منابع

فصل ۱ – دامنه

دامنه چیست

دامنه چیست

دامنه اغلب با یک وب‌سایت اشتباه گرفته می‌شود، آن‌ها دو صفت متفاوت هستند. نام دامنه یک آدرس وب است که برای یافتن یک وب‌سایت خاص استفاده می‌شود. به‌عبارت‌دیگر دامنه آدرس سایت مورد نظر شما است مثلاً www.yotawp.com یک دامنه است. شما قبل از راه‌اندازی وب‌سایت، به یک دامنه نیاز خواهید داشت.

نام دامنه چیزی فیزیکی نیست که بتوانید آن را لمس کنید یا ببینید بلکه مجموعه‌ای از کارکترهایی است که به وب‌سایت شما هویت می‌بخشند. نمونه‌هایی از نام دامنه: google.com، Alexa.com، Linux.org، yotawp.com

همه نام دامنه‌ها منحصربه‌فرد هستند. این بدان معنی است که فقط یک yotawp.com در جهان وجود دارد. اگر یک دامنه از قبل ثبت‌شده باشد دیگر هیچ‌کس دیگری نمی‌تواند آن را ثبت کند (تحت نظارت ICANN)؛ بنابراین نام دامنه نامی به یاد ماندنی است که یک آدرس IP خاص را نشان می‌دهد.

نام دامنه چیست

نام دامنه چیست

۱ – ۱ – زیر دامنه چیست

پس از به خرید و ثبت یک دامنه، می‌توانید دامنه‌هایی با نام دامنه اصلی ایجاد کنید که به آن‌ها زیر دامنه گفته می‌شود. شما می‌توانید وب‌سایت‌های کامل را در این زیر دامنه‌ها ایجاد کنید و یک دامنه می‌تواند چندین زیر دامنه ‌ایجاد کند.

بهترین قیاس برای توضیح اینکه زیر دامنه چیست این است رابطه دامنه و زیر دامنه مانند رابطه کودک با والدین است. دامنه اصلی والدین است که می‌تواند چندین فرزند (زیر دامنه) داشته باشد.

مثال: www.blog.yourdomain.com

ایجاد زیر دامنه‌ها معمولاً رایگان است زیرا همراه با دامنه شماست و می‌توانید چندین زیر دامنه برای میزبانی سایت‌ها یا بخش‌های مختلف سایت خود ایجاد کنید؛ مانند مثال فوق دامنه می‌تواند برای وبلاگ استفاده شود. ایجاد زیر دامنه در هاست cPanel از گزینه Subdomains امکان‌پذیر است:

زیر دامنه چیست

زیر دامنه چیست

برای هاست دایرکت ادمین هم از گزینه Subdomain Management امکان‌پذیر است:

زیردامنه چیست

زیردامنه چیست

۲ – ۱ – نام دامنه و آدرس IP

دامنه شما آدرسی است که برای شناسایی مکان سایت شما در اینترنت استفاده می‌شود. در اصل، یک نام دامنه با یک آدرس IP کار می‌کند که از عددی مانند ۱۲۷.۰.۰.۱ تشکیل شده است (این شماره، شماره سرور محلی در رایانه شما است).

ازآنجاکه حفظ کردن شماره‌ها دشوار است، نام دامنه‌ها به آن‌ها اختصاص داده می‌شود زیرا افراد می‌توانند به‌راحتی آن‌ها را به خاطر بسپارند. به‌جای ۱۲۷.۰.۰.۱، فقط کافی است نام دامنه خاص متصل به IP خاص را وارد کنید.

به‌عنوان‌مثال با وارد کردن آی پی ۱۷۲.۲۱۷.۲۲.۱۴۲ در مرورگر خود وارد سایت google.com خواهید شد.

۳ – ۱ – دامنه‌ها چگونه کار می‌کنند

دامنه‌ها از جایی که به پروتکل اینترنت مرتبط هستند، کار می‌کنند. پروتکل اینترنت مجموعه‌ای از اعداد است که برای انسان معنایی ندارد.

رایانه‌ها می‌توانند شماره‌های IP پروتکل را تفسیر کرده و آن‌ها را با دامنه مربوطه مرتبط کنند. یک سیستم قوی وجود دارد که در آن همه دامنه‌ها ثبت ‌شده‌اند که به‌عنوان یک دفترچه تلفن بزرگ شامل همه شماره‌های دامنه‌ها است و آن‌ها را به نام های خاص آن‌ها ترجمه می‌کند. به این سیستم به‌عنوان Domain Name System یا به اختصار DNS گفته می‌شود.

۴ – ۱ – DNS چیست

در اینترنت بسیاری از ارتباطاتی که بین رایانه‌هایی که به هم پیوسته‌اند اتفاق می‌افتد، از آدرس‌های IP استفاده می‌کنند. این آدرس‌های IP باید با نام دامنه خاص مرتبط باشند. سیستم نام‌گذاری دامنه (DNS) این نقش را در ترجمه نام دامنه به آدرس IP عددی ایفا می‌کند و به شما در یافتن وب‌سایت کمک می‌کند.

سیستم نام‌گذاری دامنه (DNS) را می‌توان با یک سرویس دایرکتوری مقایسه کرد درحالی‌که دامنه آدرس خانه شما است. اگر شخصی به دنبال خانه شما است، باید آدرس را بداند که در این مورد نام دامنه شماست.

۵ – ۱ – انواع مختلف پسوند دامنه

دامنه شامل سه بخش است:

  • زیر دامنه: که دیگر کاملاً حذف شده و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد! همان www است.
  • نام دامنه: نام و آدرس اصلی سایت مثلاً yotawp
  • پسوند دامنه: که به Top Level Domain)TLD) معروف است.

دامنه دارای پسوندهای مختلف است که برای طبقه‌بندی نام دامنه استفاده می‌شود. هنگامی‌که شما در حال خرید یک نام دامنه هستید، بهتر است پسوند دامنه‌ای را انتخاب کنید که به هدف کسب‌وکار شما نزدیک باشد. برخی از محبوب‌ترین پسوندهای دامنه عبارت‌اند از:

  • .com
  • .net
  • .org
  • .edu
  • .biz

پسوند دامنه‌های دیگری نیز وجود دارند که برای هر کشور منحصربه‌فرد است و برای ساخت وب‌سایت‌هایی که مخاطب هدف یک کشور خاص را دارند، مناسب هستند؛ مانند .ir یا .fr

۶ – ۱ – طبقه‌بندی نام دامنه

اولین روش طبقه‌بندی نام دامنه‌ها بر اساس پسوند نام آن‌ها است. آن‌ها غالباً بسته به پسوند قیمت متفاوتی دارند، اما فاکتورهای دیگری مانند سن دامنه نیز در تعیین قیمت دامنه نقش دارند.

نام دامنه سطح بالا (TLDs)

نام دامنه‌های سطح بالا بالاترین سطح دامنه‌ها در اینترنت هستند. آن‌ها ریشه سیستم نام‌گذاری دامنه (DNS) هستند که به‌عنوان سطح برتر در نظر گرفته می‌شوند. نمونه‌هایی از دامنه‌های سطح بالا شامل .com،  .net و .org است.

چون این دامنه‌ها جهانی هستند با نام Global Top Level Domain یا GTLD نیز شناخته می‌شوند.

نام دامنه سطح دوم (SLD)

پس از دامنه‌های سطح بالا، دامنه‌های سطح دوم یا سطح پایین (ازآنجاکه می‌توانند سطوح دیگری در سلسله مراتب نام‌گذاری دامنه وجود داشته باشد) وجود دارد. نمونه‌ای از نام دامنه سطح دوم .ir است.

چون این دامنه مربوط به یک کشور خاصی هستند و اصطلاحاً محلی هستند با نام Civic Top Level Domain یا CTLD نیز شناخته می‌شوند.

دومین روش طبقه‌بندی دامنه‌ها بر اساس ویژگی‌های آن‌ها است. در اینجا چند نمونه از طبقه‌بندی دامنه و توضیح مختصری در مورد هر گروه آورده شده است:

  • دامنه‌های مسن – این نوع دامنه، دامنه‌هایی هستند که سال‌هاست ثبت‌شده‌اند و دارای رتبه اتوریتی (اهمیت و قدرت) بالایی هستند بنابراین از نظر سئو، از ارزش بالایی برخوردار هستند. اکثر دامنه‌های مسن دارای تعداد زیادی لینک ورودی هستند که به آن‌ها اشاره دارد.
  • دامنه‌های منقضی شده – دامنه‌های منقضی شده دامنه‌هایی هستند که تمدید نشده‌اند و به‌عنوان منقضی طبقه‌بندی شده‌اند. می‌توانید دامنه‌های منقضی شده را در net جستجو کنید که کلیه دامنه‌های منقضی شده را جمع‌آوری می‌کند.
  • دامنه‌های مطابقت دقیق – این‌ها نام های دامنه‌ای هستند که بر اساس یک کلمه کلیدی خاص ساخته شده‌اند و با کلمه کلیدی مطابقت دارند و به‌این‌ترتیب دامنه‌های مطابقت دقیق نامیده می‌شوند.

۷ – ۱ – سازمان ICANN

پس از ثبت دامنه، ممکن است لازم باشد جزئیات ICANN مربوط به دامنه خود را به‌روز کنید. ICANN یک سازمان غیرانتفاعی است که نقش هماهنگی در ثبت دامنه را ایفا می‌کند.

۸ – ۱ – برندسازی نام دامنه و سئو

انتخاب نام دامنه نقش عمده‌ای در سئو و موفقیت بازاریابی یک سایت دارد. وقتی نام دامنه را انتخاب می‌کنید، باید به چشم‌انداز نام تجاری آینده خود توجه کنید. یک نام دامنه ‌ایده آل باید نامی کوتاه باشد که به‌راحتی قابل یادآوری است. همچنین باید به موضوع وب‌سایت شما اشاره کند.

اگر می‌خواهید دامنه‌ای را ثبت کنید حتماً به موارد زیر توجه کنید:

  • تایپ نام دامنه تا حد امکان ساده باشد.
  • حفظ کردن آن آسان باشد.
  • ترجیحاً از نام دامنه کوتاه استفاده کنید.
  • نام دامنه باید معنی خاصی داشته باشد.
  • قوانین انتخاب نام دامنه را رعایت کنید.
  • حتماً اسم برندتان باشد.

۹ – ۱ – چگونه یک دامنه را ثبت می‌کنید

برای ثبت دامنه سایت‌های زیادی وجود دارند. اگر در گوگل “ثبت دامنه ” را جستجو کنید سایت‌های زیادی را مشاهده می‌کند. شما باید در مورد این سایت‌ها تحقیق کنید و بهترین سایت را انتخاب کنید. در فصل ۵ همین مقاله، آموزش ویدئویی نحوه خرید دامنه را برای شما قرار داده‌ایم.

توصیه ما برای تهیه دامنه سایت‌های زیر است:

۱۰ – ۱ – چگونه دامنه خود را امن نگه داریم

دامنه در برابر سرقت توسط هکرها آسیب‌پذیر است. شما باید اطمینان حاصل کنید که دامنه خود را ایمن کرده‌اید. البته سرقت دامنه به معنای این نیست که می‌توانند دامنه شما را به نام خود ثبت کنند منظور این است که هکرها ممکن است به ‌حساب کاربری شما در سایتی که دامنه را خریده‌اند دسترسی پیدا کنند و آن را تغییر دهند. حتماً از رمز عبور قدرتمند استفاده کنید تا از به سرقت رفتن دامنه خودتان جلوگیری کنید.

فصل ۲ – WHOIS برای دامنه

هویز برای دامنه

هویز برای دامنه

WHOIS مجموعه‌ای از اطلاعات مالکیت یک دامنه است که در وب‌سایت‌های مختلف از طریق اینترنت منتشر می‌شود. هنگامی‌که دامنه را ثبت می‌کنید، جزئیات شما در وب‌سایت‌های مختلف که اطلاعات WHOIS را منتشر می‌کنند، به‌صورت عمومی ظاهر می‌شود. این اطلاعات برای همه وب‌سایت‌ها منتشر شده‌اند و می‌توانید مالک هر دامنه‌ای را در پایگاه داده WHOIS جستجو کنید.

این پایگاه داده در وب‌سایت‌های ثبت‌نام دامنه و همچنین در وب‌سایت ICANN موجود است. این اطلاعات شامل نام صاحبان یا سازمان، تماس با مدیریت و تماس با تیم فنی است. همچنین تاریخ‌های مهمی مانند تاریخ ثبت دامنه خاص و تاریخ انقضا را نیز شامل می‌شود.

اطلاعات WHOIS برای اهداف قانونی، تأیید صحت و مدیریت شبکه استفاده می‌شود. همچنین اگر می‌خواهید از حریم شخصی خود به‌صورت آنلاین محافظت کنید، می‌توانید این اطلاعات را پنهان کنید.

فصل ۳ – هاست

میزبانی وب یا هاست یک فضای اختصاصی است که تمام فایل‌های وب‌سایت شما در آن ذخیره می‌شود. میزبانی وب به‌عنوان یک سرویس اشتراک ماهانه یا سالانه ارائه می‌شود. یک شرکت میزبانی وب کل زیرساخت‌های لازم را برای شما فراهم می‌کند تا فایل‌های سایت خود را ذخیره کرده و آن‌ها را از طریق شبکه جهانی وب در دسترس عموم قرار دهید.

به‌عبارتی‌دیگر، هاست رایانه‌ای است که افراد وب‌سایت‌های خود را روی آن ذخیره می‌کنند. به‌عنوان‌مثال هاست مانند خانه‌ای که تمام وسایل خود را در آن قرار داده‌اید اما به‌جای لباس و مبلمان، فایل‌های رایانه‌ای (HTML، اسناد، تصاویر، فیلم‌ها و غیره) را در یک هاست قرار می‌دهید.

شرکت‌های هاستینگ با اجاره دادن آن به شما و ایجاد ارتباط، فضای ذخیره‌سازی را در اختیار شما قرار می‌دهند تا بازدیدکنندگان بتوانند از طریق اینترنت به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند.

۱ – ۳ – تفاوت میزبانی وب و دیتاسنتر

اصطلاح “میزبانی وب ” معمولاً به سرورهایی گفته می‌شود که میزبان وب‌سایت شما هستند و یک فضای خاص را در اختیار شما قرار می‌دهند اما دیتاسنتر معمولاً به محل‌هایی که برای اسکان سرورها استفاده می‌شود، اشاره دارد.

یک دیتاسنتر می‌تواند یک اتاق، یک خانه یا یک ساختمان بسیار بزرگ باشد که مجهز به منبع تغذیه اضافی، تهویه هوا مناسب، دستگاه‌های امنیتی و … باشد.

سرور:

هاست چیست

هاست چیست

دیتاسنتر:

دیتاسنتر

دیتاسنتر

۲ – ۳ – انواع هاست

در کل دو نوع هاست وجود دارد که شما باید بر اساس فناوری‌هایی که در سایت خود می‌خواهید استفاده کنید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید:

لینوکس: این نوع هاست پرطرفدارترین و بهترین نوع هاست موجود است که بیش از ۷۰ درصد از کل سایت‌های موجود را شامل می‌شود. برای وردپرس استفاده از این هاست پیشنهاد می‌شود.

ویندوز: اگر سایت شما با زبان برنامه‌نویسی asp است این هاست مناسب شماست اما اگر می‌خواهید از وردپرس استفاده کنید هاست ویندوز اصلاً توصیه نمی‌شود.

۳ – ۳ – انواع سرویس‌های هاستینگ

بسته به نوع سرورهای وب ارائه شده به مشتریان، انواع مختلفی از خدمات هاستینگ وجود دارد. در زیر برخی از خدمات مختلف میزبانی وب که توسط شرکت‌های هاستینگ مختلف ارائه شده است را ذکر کرده‌ایم:

انواع سرویس‌های هاستینگ

سرویس هاست اشتراکی – این یک سرویس میزبانی وب است که در آن چندین وب‌سایت در یک سرور قرار دارند و منابع را به اشتراک می‌گذارند. وب‌سایت‌ها منابعی که ممکن است شامل حافظه باشد (RAM) را به اشتراک می‌گذارند و این ابتدایی‌ترین سرویس میزبانی وب است. در این نوع میزبانی صدها یا هزاران وب‌سایت در یک سرور قرار می‌گیرند پس احتمال افت سرعت سایت در چنین سرورهایی بسیار بالا است. میزبانی وب اشتراکی برای کسانی که تازه شروع به ساخت سایت کرده‌اند و نمی‌خواهند هزینه زیادی کنند، مناسب است.

سرور مجازی اختصاصی یا سرور مجازی خصوصی (VPS) – این نوع سرویس میزبانی وب قوی و دارای سرورهای مجازی است که به مشتریان اختصاص داده می‌شود. مشتری به ریشه فضای مجازی خود دسترسی دارد. این بسته میزبانی وب برای وب‌سایت‌هایی که میزان ترافیک بالایی دارند ایده آل است. اگر بازدید سایت شما به‌صورت ماهانه بالای ۱۰۰۰۰۰ بازدید است به این نوع سرور نیاز خواهید داشت.

سرور اختصاصی – این یک سرویس میزبانی بسیار پیشرفته است که دسترسی کامل به سرور را با مجوزهای کامل مدیریت لینوکس به مشتری می‌دهد. توجه به این نکته مهم است که مدیریت میزبانی وب اختصاصی کاملاً در دست شما است و شما برای مدیریت سرور یا محیط میزبانی به دانش بالایی نیاز دارید.

هاست وردپرس – این سرویس میزبانی از محبوبیت رو به رشدی برخوردار است زیرا وردپرس پیشروترین سیستم مدیریت محتوا است که میلیون‌ها وب‌سایت را ایجاد کرده است. این یک سرویس خاص برای میزبانی وردپرس است که برای مشتریانی که می‌خواهند سایت‌های وردپرس را به‌طور کارآمد اجرا کنند ایده آل است.

هاست ابری یا هاست کلود – در این میزبانی وب، کاربران دارای سرورهای غیرمتمرکز قابل‌اعتماد، مقیاس‌پذیر و بسیار قدرتمند هستند. هزینه‌های میزبانی ابری معمولاً بر اساس منابع مصرف‌شده انجام می‌شود و بهترین میزبانی برای بازیابی از یک فاجعه است زیرا داده‌ها در چندین سرور توزیع می‌شود.

۴ – ۳ – چگونه یک هاست بخریم

خریدن هاست یکی از مهم‌ترین بخش‌های شروع کسب‌وکار شما است. اگر در گوگل عبارت “هاست یا خرید هاست ” را جستجو کنید تعداد زیادی سایت برای شما نمایش داده می‌شود و شما باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که شما باید چندین سایت را با هم مقایسه کنید و بهترین و مناسب‌ترین پلن ها را انتخاب کنید. پیشنهاد ما هاست وردپرس یکی از شرکت‌های زیر است:

ویدئو آموزشی نحوه خرید هاست و دامنه مناسب را می‌توانید در فصل ۵ همین مقاله مشاهده فرمایید.

فصل ۴ – تفاوت بین هاست و دامنه

به زبان ساده: یک دامنه، مانند آدرس خانه شما است. از طرف دیگر میزبانی وب فضای خانه شما است که وسایل خانه خود را در آن قرار می‌دهید. به‌جای نام خیابان و کد منطقه، مجموعه‌ای از کلمات یا شماره‌ها برای نام‌گذاری وب‌سایت استفاده می‌شود. از حافظه رایانه به‌جای چوب و فولاد برای ذخیره‌سازی و پردازش اطلاعات سایت استفاده می‌شود. این ایده با نمودار بالا واضح‌تر ارائه شده است.

به زبان ساده‌تر: اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر هاست و دامنه را تعریف کنیم به این شکل است که مثلاً من یک مغازه به اسم لباس فروشی امیر دارم، این مغازه یک نام و یک متراژ مشخصی دارد در اینجا دامنه می‌شود نام مغازه یعنی امیر و متراژ مغازه هم می‌شود هاست که اطلاعات سایت ما نظیر عکس، ‌فیلم، ‌آهنگ و … روی آن ذخیره می‌شود!

فصل ۵ – آموزش ویدئویی نحوه خرید هاست و دامنه

در این فصل نحوه خرید هاست و دامنه را به‌صورت ویدئویی و متنی به‌طور کامل توضیح داده‌ایم.

۱ – ۵ – آموزش ویدئو نحوه خرید هاست و دامنه مناسب:

۲ – ۵ – آموزش متنی نحوه خرید هاست و دامنه مناسب:

سایت‌های زیادی برای خرید هاست و دامنه وجود دارد. در این آموزش ما از سایت ایران سرور استفاده می‌کنیم.

ثبت‌نام:

الف: برای دامنه‌های بین‌المللی:

۱ – وارد سایت ایران سرور شوید و از سمت چپ مانند تصویر زیر روی گزینه “پورتال مشتریان ” کلیک کنید.

نحوه خرید هاست

نحوه خرید هاست

[su_button url=”https://hub.iranserver.com/aff.php?aff=2382″ target=”blank” style=”noise” radius=”5″]مشاهده سایت ایران سرور[/su_button]

۲ – در صفحه جدید باز شده روی “عضویت در پورتال ” کلیک کنید:

خرید هاست

خرید هاست

۳ – در بخش ثبت‌نام مشخصات دقیق خودتان را وارد کنید و تیک گزینه “موافقت با شرایط استفاده از خدمات ” را بزنید و در پایان روی “عضویت در پورتال ” کلیک کنید:

هاست و دامنه

هاست و دامنه

۴ – در مرحله بعدی شما باید کد ارسالی به شماره خودتان را وارد کرده و روی “تایید شماره تلفن ” کلیک کنید:

خرید هاستینگ

خرید هاستینگ

بعد از تایید شماره تماس بلافاصله وارد ناحیه کاربری خودتان می‌شوید. در اینجا به شما یادآوری می‌کند که رمز عبور را به ایمیل شما ارسال کرده است که برای ورودهای بعدی به آن نیاز خواهید داشت.

هاستینگ

هاستینگ

نکته: اگر می‌خواهید رمز عبور خود را تغییر دهید از بالا سمت راست روی نام خودتان کلیک کنید و سپس “تغییر کلمه عبور ” را انتخاب کنید و رمز عبور خود را تغییر دهید:

تغییر رمز عبور هاست

تغییر رمز عبور هاست

۵ – برای خرید از منوها روی خرید جدید کلیک کنید. ابتدا دامنه و سپس هاست را تهیه می‌کنیم:

خرید هاست مناسب

خرید هاست مناسب

۶ – در صفحه باز شده نام دامنه مورد نظر خودتان را وارد کنید و سپس اینتر را بزنید:

دامنه خرید

دامنه خرید

۷ – اگر دامنه‌ای که وارد کرده‌اید در دسترس باشد با صفحه‌ای مانند زیر روبرو می‌شوید و اگر در دسترس نباشید باید با دامنه‌های دیگر امتحان کنید:

خرید دامنه

خرید دامنه

بعد از پیدا کردن دامنه مناسب روی “همین حالا ثبت کنید ” کلیک کنید.

 

۸ – در صفحه باز شده مانند شکل زیر ابتدا “افزودن به سبد خرید ” و سپس “ادامه خرید ” را کلیک کنید:

ثبت دامنه

ثبت دامنه

۹ – در این مرحله می‌توانید هاست خودتان را هم تهیه کنید؛ مانند شکل زیر روی “افزودن ” کلیک کنید:

دامنه مناسب

دامنه مناسب

۱۰ – در اینجا شما باید هاست موردنظر خودتان را انتخاب کنید. پیشنهاد ما هاست لینوکس و یا هاست وردپرس است:

هاست لینوکس

هاست لینوکس

۱۱ – با توجه به بودجه موردنظرتان یکی از پلن ها را انتخاب کنید. این پلن ها تفاوت چندانی با هم ندارند. اگر می‌خواهید هاست وردپرس تهیه کنید پیشنهاد ما “پلن چیتا ۲ ” است:

هاست وردپرس

هاست وردپرس

اگر می‌خواهید از هاست لینوکس استفاده کنید پیشنهاد ما “پلن LINUX L018 ” از سرور اروپا است:

خرید هاست لینوکس

خرید هاست لینوکس

۱۲ – بعد از انتخاب پلن موردنظر خودتان روی ثبت سفارش کلیک کنید تا وارد صفحه زیر شوید. در اینجا ۴ گزینه برای شما قرار داده‌شده است:

  1. از دامنه‌ای که در سبد خرید من است استفاده شود: این یعنی از دامنه‌ای که در بالا انتخاب کرده‌ایم استفاده کنید.
  2. ثبت دامنه جدید: یعنی اگر دامنه‌ای ندارید می‌توانید دامنه جدیدی را ثبت کنید.
  3. انتقال از دیگر شرکت‌ها: یعنی اگر دامنه‌ای را از جایی دیگری خرید کرده‌اید را می‌توانید به ایران سرور منتقل کنید.
  4. دامنه را قبلاً ثبت کرده‌ام: یعنی دامنه‌ای را از قبل دارم و فقط می‌خواهم برای راه‌اندازی آن‌هاست تهیه کنم.

ما در اینجا گزینه اول را انتخاب می‌کنیم و روی استفاده کلیک می‌کنیم:

انتخاب دامنه و هاست مناسب

انتخاب دامنه و هاست مناسب

۱۳ – در مرحله بعدی مدت اعتبار هاست خودتان را انتخاب کرده و سپس روی ادامه کلیک کنید:

خرید هاستینگ

خرید هاستینگ

۱۴ – در مرحله آخر روی “پرداخت نهایی ” کلیک کنید تا دامنه و هاست بعد از کمتر از یک ساعت فعال شوند:

ثبت دامنه و هاست

ثبت دامنه و هاست

ب: برای دامنه‌های ایرانی

برای ثبت دامنه .ir شما باید در سایت ایرنیک ثبت‌نام کنید و تمامی مراحل بالا را طی کنید. فقط یک مرحله دیگر اضافه می‌شود و آن هم وارد کردن کد نیک هندل است. تمامی مراحل بالا را برای دامنه‌های ایرانی هم باید طی کنید با این تفاوت که در مرحله قبل از پرداخت نهایی از شما درخواست شناسه یا ایمیل شما در سایت ایرنیک می‌شود:

ثبت دامنه .ir

ثبت دامنه .ir

برای دریافت کد نیک هندل باید به سایت nic.ir مراجعه کنید. سایت نیک دات آی آر، یک سایت دولتی است که وظیفه‌ی ثبت دامنه‌ی کشوری را به عهده دارد.

 ثبت‌نام در سایت ایرنیک

وارد سایت ایرنیک شوید و مانند شکل زیر روی ” ساختن شناسهٔ کاربری ” کلیک کنید:

ثبت نام در ایرنیک

ثبت نام در ایرنیک

انتخاب نوع شناسه:

در این مرحله بنا برحسب نیاز یکی از موارد را انتخاب کنید مثلاً اگر شما نماینده‌ی یک شرکت و یا صاحب شرکت هستید گزینه فرم مربوط به شرکت، موسسه یا نهاد غیردولتی را کامل کنید و اگر شخص حقیقی هستید یعنی می‌خواهید دامنه به اسم خودتان باشد فرم مربوط به شخص حقیقی را کامل کنید.

ثبت نام در nic.ir

ثبت نام در nic.ir

وارد کردن مشخصات شناسه:

ما در اینجا می‌خواهیم فرم شخص حقیقی را کامل کنیم، روی گزینه تکمیل فرم و دریافت شناسه کلیک و در مرحله بعد فرم موردنظر را به‌طور کامل و دقیق کامل کنید لطفاً دقت کنید که فرم را با دقت و بدون اشتباه کامل چون برای تائید نهایی مدارکی همچون عکس کارت ملی و عکس شناسنامه را لازم است.

تنها نکته‌ی قابل‌ذکر در اینجا رابط‌های مجاز است. سایت نیک هم خودش دامنه‌ها را بفروش می‌رساند اگر شما می‌خواهید مستقیماً از سایت نیک خریداری کنید (البته هزینه‌اش بالاتر است) گزینه آزاد را می‌زنید و اگر می‌خواهید از سایت‌های دیگری خریداری کنید گزینه آزاد برای نمایندگان فروش را انتخاب می‌کنید. البته بعد از ثبت‌نام هم قابل‌تغییر است.

نحوه ثبت نام دامنه .ir

نحوه ثبت نام دامنه .ir

بازنگری و امضاء:

بعد از پر کردن موارد، روی بازنگری کلیک کنید تا به مرحله بازنگری و امضاء برسید در اینجا موارد خواسته‌شده را تکمیل و روی موافقم دریافت شناسه کلیک کنید تا به مرحله ساختن شناسه بروید در اینجا شناسه کاربری خود را مشاهده می‌کنید همچنین گذرواژه به ایمیلی که در مرحله دوم وارد کرده‌اید ارسال می‌شود.

بعد از کامل کردن ثبت‌نام، شناسه کاربری و یا ایمیل خودتان را در مرحله آخر ثبت‌نام وارد کنید تا دامنه .ir برای شما ثبت شود.

ثبت دامنه‌های ایرانی معمولاً ۲ روز کاری زمان لازم دارد. بعد از تایید ثبت دامنه شما، از طرف ایرنیک ایمیل تایید دریافت خواهید کرد.

۳ – ۵ – تمدید هاست و دامنه

همان‌طور که اشاره شد هاست ها به اشتراک ماهانه و یا سالانه اجاره داده می‌شوند. این مورد هم برای دامنه‌ها صدق می‌کند و مدت معلومی دارند. بعد از اتمام اشتراک خود شما باید هاست و دامنه خودتان را تمدید کنید. از هر کدام از شرکت‌های هاستینگ، هاست و دامنه خودتان را تهیه کنید چند روز قبل از اتمام اشتراک به شما ایمیل و یا اس ام اس جهت یادآوری ارسال می‌شود. شما کافی است وارد ناحیه کاربری خود در سایت شرکت ‌هاستینگ شوید و صورتحسابی که برای شما صادر شده است را پرداخت کنید.

اگر پرداخت شما به تأخیر بیفتد یک روز بعد از اتمام اشتراک، دامنه یا هاست شما غیرفعال می‌شود. برای هاست که مجدداً می‌توانید اقدام به خرید و یا تمدید کنید اما در مورد دامنه باید دقت داشته باشید حداکثر یک ماه برای تمدید وقت دارید و اگر بعد از این مدت تمدید نکنید دامنه شما آزاد می‌شود و دیگران می‌توانند آن را به نام خود ثبت کنند.

فصل ۶ – چگونه می‌توان دامنه و هاستینگ وب خود را به هم لینک کرد؟

اگر هاست و دامنه را هم‌زمان از یک شرکت تهیه کنید معمولاً به‌صورت خودکار این کار را برای شما انجام می‌دهند اما اگر از هاست و دامنه شما به‌صورت جداگانه تهیه شده است باید آن‌ها را به‌صورت دستی به هم لینک کنید.

ما برای سایت یوتا وردپرس دامنه را از سایت پارس پک و هاست را از سایت ایران سرور خریداری کرده‌ایم. در آموزش زیر از این دو سایت استفاده شده است اما برای همه سایت‌ها یکسان است فقط ظاهر متفاوتی دارند.

۱ – ۶ – برای دامنه‌های بین‌المللی (.com، .net و …)

بعد از خرید هاست از شرکت مربوطه یک ایمیل حاوی اطلاعات هاست و ورود به کنترل پنل برای شما ارسال می‌شود. در این ایمیل مواردی شامل آدرس ورود به کنترل پنل، نام کاربری، رمز ورود، تنظیمات DNS، دسترسی به سیستم ایمیل و … وجود دارد. برای لینک کردن سایت و دامنه ما نیاز به DNSها داریم به‌عنوان‌مثال DNSهایی که شرکت ایران سرور برای ما ارسال کرده است شکل زیر است:

تنظیم DNS

تنظیم DNS

حال بعد از دریافت DNSها، باید آن‌ها را در دامنه خود قرار دهیم. برای این کار وارد ناحیه کاربری شرکتی که دامنه را از آن خریداری کرده‌اید شود. در سایت پارس پک شما باید روی “میزبانی ابری ” و سپس “دامنه‌ها ” کلیک کنید تا به دامنه خود دسترسی پیدا کنید سپس روی “مدیریت دامنه ” و “تغییر NS ” کلیک کنید:

تنظیم دی ان اس

تنظیم دی ان اس

بعد از کلیک روی تغییر NS باید DNSهایی را که از طرف شرکت ‌هاستینگ خود دریافت کرده بودید را در اینجا قرار دهید:

تنظیم DNS سایت

تنظیم DNS سایت

۲ – ۶ – برای دامنه‌های ایرانی (.ir، .ac.ir و …)

همان‌طور که در بالا و در ویدئو آموزشی ذکر کرده‌ایم برای ثبت دامنه‌های ایرانی باید در سایت nic.ir ثبت‌نام کنید. بعد از ثبت‌نام و وارد شدن به این سایت باید روی “دامنه‌ها >> دامنه‌های من ” کلیک کنید:

ثبت دامنه در ایرنیک

ثبت دامنه در ایرنیک

در قدم بعدی روی قسمت NS دامنه خود کلیک کنید:

در صفحه باز شده DNSهای هاست خودتان را قرار دهید و در پایان روی اعمال کلیک کنید. دقت داشته باشید برای اعمال شدن تغییرات شما باید سؤال امنیتی را پاسخ دهید. این سؤال امنیتی در هنگام ثبت‌نام از شما پرسیده شده است:

فصل ۷ – انتقال نام دامنه

اگر تصمیم دارید که دامنه خود را به یک شرکت ‌هاستینگ دیگر منتقل کنید می‌توانید به‌راحتی این کار را انجام دهید. اغلب سایت‌ها گزینه‌ای با عنوان “انتقال دامنه به … ” دارند که می‌توانید با کلیک روی آن مراحل را طی کنید. در سایت ایران سرور این گزینه در مسیر “دامنه‌ها >> انتقال دامنه به ایران سرور ” قرار دارد:

انتقال دامنه

انتقال دامنه

با کلیک روی این گزینه وارد صفحه‌ای مانند صفحه زیر می‌شوید. در اینجا شما باید دامنه و کد انتقال خود را وارد کنید:

نحوه انتقال دامنه از یک هاست به هاست دیگر

نحوه انتقال دامنه از یک هاست به هاست دیگر

برای دریافت کد انتقال از طریق تیکت با شرکت‌ هاستینگ در ارتباط باشید و درخواست کد انتقال کنید. دقت داشته باشید ۵ روز پس از تایید انتقال توسط admin دامنه به‌صورت کامل به پنل شما منتقل خواهد شد.

فصل ۸ – سخن پایانی و منابع

در این مقاله آموزشی به‌طور جامع به تفاوت بین نام دامنه و هاست نگاهی انداختیم و هر کدام را با جزئیات کامل توضیح دادیم.

برای جمع‌بندی، مهم است که به یاد داشته باشید که دامنه یک آدرس است درحالی‌که میزبانی وب، محلی است که فایل‌های سایت شما در آن ذخیره و در صورت لزوم بازیابی می‌شوند. امیدوارم این مقاله به شما در درک عمیق رابطه بین نام دامنه و هاستینگ کمک کند و همچنین به شما در شروع راه‌اندازی سایت کمک کند.

فراموش نکنید که سؤالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منابع

mythemeshop

webhostingsecretrevealed

, , , , ,

اشتراک گذاری این نوشته:

اعتماد به ما

دریافت تخفیف های هفتگی

آموزش ویدیویی رایگان

آموزش افزونه الگانت تب برای المنتور

آموزش افزونه الگانت تب برای المنتور

ساخت ایمیل در سی پنل

ساخت ایمیل در سی پنل + فیلم آموزشی

آپدیت افزونه وردپرس

آموزش آپدیت افزونه وردپرس | آموزش ویدئویی به روزرسانی افزونه وردپرس

نصب وردپرس روی لوکال هاست

نصب وردپرس روی لوکال هاست + آموزش ویدئویی

آخرین مقالات به روز شده

نتیجه‌ای پیدا نشد.

کسب و کار آنلاین یا تجارت الکترونیک چیست و چرا راه اندازی آن ضروری است؟
سئو چیست ؟

محصولات پیشنهادی

افزونه مدیریت افزونه ها وردپرس

افزونه مدیریت افزونه ها وردپرس | افزونه WP Plugin Manager Pro | افزایش سرعت وردپرس

قالب زفایر

قالب زفایر | قالب شرکتی زفایر | بهترین قالب شرکتی  | قالب zephyr

افزونه نمایش حرفه ای ویژگی محصولات

افزونه نمایش حرفه ای ویژگی ها برای ووکامرس ورژن ۲.۱

افزونه گرویتی فرم

افزونه فرم ساز گرویتی فرم Gravity form اورجینال ۲.۴.۲۴

آموزش هایی که ممکن است مناسب شما باشند

تغییر اندازه تصاویر در وردپرس

تغییر اندازه تصاویر و ارائه تصاویر مقیاس‌پذیر در وردپرس

تنظیمات محصولات در ووکامرس

تنظیمات محصولات در ووکامرس

افزودن نام کامل در وردپرس

تغییر نام کامل در وردپرس | افزودن نام کامل در وردپرس

سئو داخلی

سئو داخلی – سئوی داخل صفحه – on page seo

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

هجده − 10 =

فهرست