قدم ششم: بهینهسازی عملکرد وردپرس
تا اینجای کار ما با نحوه نصب افزونه و قالب وردپرس برای ایجاد و مدیریت وبسایت خود آشنا شدیم. با رشد سایت شما، متن، تصاویر، کد و سایر فایلهای رسانهای نیز رشد میکنند. وبسایت بزرگتر به این معنی است که بارگذاری سایت بیشتر طول میکشد. برای جلوگیری از کندی زمان پاسخگویی در وردپرس، باید سایت و محتوا خودتان را بهینهسازی کنید. با بهینهسازی وبسایت خود این اطمینان حاصل خواهد شد که صفحات شما سریع و کارآمد بارگذاری میشوند و بنابراین بازدیدکنندگان سایت شما راضی خواهند بود و مجدداً به سایت شما مراجعه میکنند.
شما میتوانید وبسایت وردپرس خود را بدون داشتن هیچگونه دانش برنامهنویسی بهراحتی بهینهسازی کنید. برای اینکه شما را در مسیر درست قرار دهیم، ما چند روش بهینهسازی وردپرس را معرفی خواهیم کرد که باعث افزایش سرعت قابلتوجه وبسایت شما میشود.
قدم 6 – 1 – استفاده از افزونههای کشینگ وردپرس
هنگامیکه کاربر وارد سایت شما میشود مرورگر کاربر فایلهای سایت را برای دفعات بعدی ذخیره میکند تا سایت شما در دفعات بعدی مراجعه کاربر به سایت با سرعت بیشتری بارگذاری شود. خود مرورگر این ذخیرهسازی فایلها را انجام نمیدهد و شما باید با استفاده از افزونههای کشینگ این امکان را فراهم کنید. افزونههای کشینگ وردپرس بهجای بارگیری همه اسکریپتهای PHP هر بار که کاربر وارد سایت شما شود با ایجاد یک نسخه ثابت از وبسایت شما و تحویل آن به کاربر باعث سریعتر شدن سایت شما میشود.
محبوبترین افزونههای کشینگ وردپرس عبارتاند از:
WP Super Cache
W3 Total Cache
WP Fastest Cache
قدم 6 – 2 – بهینهسازی تصاویر وردپرس
بهینهسازی تصویر یکی دیگر از کارهای حیاتی است که باید انجام شود تا سایت وردپرس شما سریع باشد. بهطورکلی 2 مسئله اصلی وجود دارد که باعث کند شدن بارگذاری تصاویر میشود:
1 – استفاده از تصاویر خیلی بزرگ بهعنوانمثال، شما یک تصویر ابعاد 500 در 500 را بارگذاری میکنید اما سایز موردنیاز شما برای سایت 100 در 100 است پس برای سایت شما اندازه تصویر را تغییر میدهد و درنتیجه، مرورگر بازدیدکننده باید ابتدا پرونده بزرگتر را بارگیری کند، آن را مقیاس بندی کرده و فقط بعدازآن نمایش دهد. روش مناسب این است که بهسادگی یک عکس با ابعاد 100 100 100 بارگذاری کنید تا از کار بیشازحد کوچک کردن تصویر جلوگیری شود. همچنین تصویر از این طریق فضای کمتری را اشغال میکند و درنتیجه باعث افزایش کلی سرعت میشود. یک راهنمای دقیق در مورد نحوه یافتن چنین تصاویری و مقیاس بندی آنها در اینجا یافت میشود. برای اطلاع بیشتر میتوانید مقاله ” تغییر اندازه تصاویر و ارائه تصاویر مقیاسپذیر در وردپرس ” را مطالعه کنید.
2 – تصاویر کاملاً فشرده نشدهاند. با فشردهسازی صحیح تصاویر میتوانید فضا و پهنای باند زیادی را ذخیره کنید. خوشبختانه، وردپرس یک پلاگین واقعاً عالی دارد که میتواند در این زمینه به شما کمک کند که WP Smush نامیده میشود.
میتوانید یک راهنمای دقیق در مورد بهینهسازی سایت وردپرسی را در اینجا مطالعه کنید.
قدم 6 – 3 – فعال کردن فشردهسازی gzip برای وردپرس
فعال کردن فشردهسازی gzip برای یک وبسایت وردپرس راهی عالی برای افزایش سرعت و عملکرد بهتر سایت است. بهطور خلاصه، فشردهسازی gzip به این شکل است که شما باید فضاهای خالی در کدهای سایت خود را فشردهسازی کنید. فایلهای HTML و CSS کدهای تکراری و فضا خالی زیادی دارند که باعث میشود فشردهسازی gzip بسیار مؤثر باشد. در کل، میتواند اندازه صفحه وردپرس را تا 50-70% کاهش دهد.
چند روش برای فعال کردن فشردهسازی gzip وجود دارد که شما میتوانید با استفاده از آنها سرعت صفحات خودتان را بهبود ببخشید. برای مشاهده آموزش کلیک کنید.
نکتهای که باید به خاطر داشته باشید این است که فشردهسازی gzip ممکن است کمی از CPU استفاده کند. اگر CPU سایت شما مسئلهای ندارد فشردهسازی gzip یک روش واقعاً عالی برای بهینهسازی سایت شماست.
قدم 6 – 4 – تجزیه فایلهای جاوا اسکریپت
بیشتر قالبها، پلاگین ها و افزودنیهای شبکههای اجتماعی از JavaScript زیادی استفاده میکنند که بهطور پیشفرض ابتدا هنگام دسترسی به یک سایت بارگیری میشود در این صورت HTML و سایر محتوای بصری فقط پس از بارگیری جاوا اسکریپت نمایش داده میشوند. میتوانید تجزیه جاوا اسکریپت را به تعویق بیندازید تا عناصر بصری سریعتر نمایش داده شوند.
اینیکی از تکنیکهای توصیهشده توسط Google Developers است که اغلب نادیده گرفته میشود. در وردپرس میتوانید با استفاده از افزونههایی مانند Speed Booster Pack این کار را بهراحتی انجام دهید.
قدم 6 – 5 –استفاده از شبکه تحویل محتوا (DNS)
پیادهسازی شبکه تحویل محتوا (بهاختصار CDN) با ذخیره مطالب در چندین مرکز داده در سراسر جهان، سرعت وردپرس را افزایش میدهد. روش کار DNSها با این شکل است که پس از ورود بازدیدکننده به سایت شما، محتوا توسط نزدیکترین مرکز داده موجود ارائه میشود و درنتیجه سایت شما با سرعت بسیار بهتری به کاربر نمایش داده میشود.
CDN ها همچنین با افزونههای کشینگ وردپرس بهخوبی کار میکنند. بهعنوانمثال، CloudFlare یک برنامه رایگان دارد که ضمن محافظت از سایت شما در برابر حملات DDoS، مزیت CDN را نیز فراهم میکند.
برای راهنمایی گامبهگام در مورد نحوه پیادهسازی کلودفلر در وردپرس میتوانید این آموزش را مطالعه کنید.
قدم 6 – 6 – فعالسازی بارگذاری تنبل
بهطورکلی، هنگام باز شدن یک صفحه وب، تمام مطالب فوراً بارگیری میشوند که به آن بارگذاری مشتاق (eager loading) میگویند. متناوباً، ممکن است مقداردهی اولیه برخی از اشیا (مانند تصاویر) تا زمان نیاز به تأخیر بیفتد که به آن بارگذاری تنبل میگویند. بهترین روش نمایش تصاویر زمانی است که بازدیدکننده روی تصاویر باشد یعنی هنگامیکه بازدیدکننده تصویر را مشاهده کار، تصویر لود شود. برای استفاده از این تکنیک تنها کاری که باید انجام دهید نصب و فعالسازی افزونهای مانند Rocket Lazy Load است.