چه تعداد افزونه وردپرس باید در سایت شما نصب باشد
در این آموزش میخوانید
سلام دوستان و همراهان یوتا وردپرس، از آنجا که تصورات غلط زیادی در مورد افزونههای وردپرس وجود دارد و اینکه چگونه آنها میتوانند بر سرعت، کارایی و امنیت وبسایت تأثیر بگذارند، میخواهیم این موضوع را با جزئیات بیشتر برای کاربران غیرمتخصص خود توضیح دهیم. در این مقاله ما توضیح خواهیم داد که تعداد افزونه های نصب شد در سایت باید چه تعداد باشد، همچنین در مورد چگونگی تأثیرگذاری افزونهها بر وبسایت شما صحبت خواهیم کرد. هدف ما این است که به شما کمک کنیم یاد بگیرید که چگونه وبسایت خود را با ترکیب کاملی از افزونههای وردپرس اداره کنید.

تعداد افزونه های نصب شده در سایت باید چه تعداد باشد
درباره افزونههای وردپرس و نحوه کار آنها
قبل از اینکه عمیقتر وارد بحث شویم بگذارید کمی در مورد افزونههای وردپرس و نحوه عملکرد آنها صحبت کنیم. افزونههای وردپرس مانند برنامههایی برای وبسایت شما هستند. آنها به شما کمک میکنند تا ویژگیها و عملکردهای جدیدی مانند فروشگاه آنلاین، فرمهای تماس و موارد دیگر را به وبسایت خود اضافه کنید.
مانند خود وردپرس افزونهها نیز به زبان برنامهنویسی PHP نوشته شدهاند. کد PHP روی سرور میزبان وبسایت شما اجرا شده و از منابع آن استفاده میکند. به همین دلیل است که شما باید یک شرکت میزبان وردپرس خوب را انتخاب کنید که به شما امکان میدهد ابزارهای سادهای برای مدیریت آن منابع داشته باشید و وبسایت خود را بهصورت کارآمد اداره کنید.
از زمان وردپرس 1.2 (هنگامیکه به پشتیبانی از افزونههای وردپرس اضافه شد)، افزونهها یک نعمت برای کاربران بوده است. وردپرس بدون افزونه مانند یک فروشگاه اسباببازی است که هیچ اسباببازی ندارد.
چرا افزونهها برای وبسایتهای وردپرس ضروری هستند

تعداد افزونه ها در سایت باید چندتا باشد
حتی اگر هسته وردپرس یک چارچوب قوی برای انتشار داشته باشد پلاگین هایی هستند که مسئولیت ساخت وردپرس را به محبوبترین سازنده وبسایت در جهان بر عهده دارند. در زمان نگارش این مقاله، بیش از 55،000 افزونه وردپرس رایگان در دایرکتوری رسمی وردپرس موجود است.
به غیر از این افزونههای رایگان، هزاران افزونه برتر وردپرس نیز وجود دارد که توسط شرکتهای ثالث و توسعهدهندگان فروخته میشود. افزونهها میتوانند به شما در بهبود سئو، افزایش امنیت، مدیریت کاربران و موارد دیگر کمک کنند. رشد تجارت شما بدون استفاده از افزونههای وردپرس در وبسایت شما بسیار دشوار خواهد بود.
چگونه افزونههای وردپرس اعتبار بدی پیدا کردند

چگونه افزونههای وردپرس اعتبار بدی پیدا کردند
هدف از افزونهها گسترش وردپرس برای انجام تقریباً هر کاری است که میتوانید تصور کنید. بااینحال، اکنون ما میبینیم که بسیاری از کاربران مبتدی احساس ترس یا محدودیت نسبت به پلاگین ها را دارند.
مردم از عملکرد، امنیت، قابلیت اطمینان و … نگران میشوند دلیل اصلی این امر به این دلیل است که طراحان، توسعهدهندگان و تکنسینهای پشتیبانی میزبانی وب هنگامیکه نمیتوانند مشکلات کاربران را حل کنند، ناامید میشوند و اظهارنظرهایی مانند پلاگین های شما بسیار زیاد هستند و باید از پلاگین های کمتری استفاده کنید و یا لیست افزونههایی که سایت شما را کند میکند را به شما میدهند و میگویند این افزونهها را حذف کنید.
این اظهارات در رسانههای اجتماعی، جلسات حضوری و کنفرانسها طنینانداز شده است. بزرگترین مسئله در مورد این اظهارات، ابهام آنهاست.
منظور از کمتر چیست؟ چند عدد افزونه وردپرس خیلی زیاد است؟
ما اعتقاد داریم که مشکل تعداد پلاگین ها نیست بلکه کیفیت است.
شما میتوانید دهها افزونه خوب وردپرس را بدون هیچ مشکلی در وبسایت خود اجرا کنید، اما اضافه شدن یک افزونه با کدنویسی ضعیف میتواند وبسایت شما را کُند کند. هنگامیکه این اتفاق میافتد و شما از طراح افزونه و یا از تکنسین پشتیبانی شرکت میزبانی درخواست کمک میکنید آنها بهاحتمال زیاد تعداد پلاگین های زیاد و یا یک توسعهدهنده دیگر را مقصر میدانند. این امر منطقی است زیرا عیبیابی وبسایت با 5 افزونه بسیار آسانتر از عیبیابی وبسایت با 30 عدد است.
ما در سایت یوتا وردپرس در حال استفاده از 40 افزونه وردپرسی هستیم و تاکنون مشکلی در تداخل آنها نداشتهایم و سایت هم سرعت بالایی را دارد. اگر ما بخواهیم یک افزونه نامناسب را اضافه کنیم که وبسایت را کُند میکند، فقط باید آن افزونه نامناسب را غیرفعال کنیم (نه 62).
با این گفتهها، بیایید بررسی کنیم که چگونه افزونهها میتوانند جنبههای مختلف وبسایت شما را تحت تأثیر قرار دهند.
چگونه افزونههای وردپرس سرعت و عملکرد وبسایت را تحت تأثیر قرار میدهند

چگونه افزونههای وردپرس سرعت و عملکرد وبسایت را تحت تأثیر قرار میدهند
انواع مختلف افزونههای وردپرس وجود دارد و هر کدام با عملکرد متفاوت وبسایت شما را تحت تأثیر قرار میدهند. افزونههایی وجود دارد که بهطور عمده ظاهر سایت را تحت تأثیر قرار میدهند. بهعنوانمثال، افزونههای صفحه ساز، فرمهای تماس، گالریها، اسلایدرها و … .
افزونههایی وجود دارند که عمدتاً برای انجام وظایف در قسمت back-end یا مدیر ساخته میشوند. بهعنوانمثال، افزونههای پشتیبان گیری وردپرس، افزونههای مدیریتی، افزونه های تغییر زبان پیشخوان و … .
افزونههایی نیز وجود دارند که در هر دو بخش مدیریت و ظاهر سایت مورد استفاده قرار میگیرند. بهعنوانمثال، افزونههای سئو، افزونههای فایروال وردپرس و موارد دیگر.
تأثیر یک افزونه وردپرس در سرعت وبسایت و عملکرد آن بستگی بهجایی دارد که آن افزونه بارگیری میشود. بهعنوانمثال، افزونههایی که فقط هنگام انجام کارهای خاص در قسمت مدیریت وردپرس بارگیری میشوند، معمولاً تأثیری در عملکرد وبسایت شما نخواهد داشت. از طرف دیگر، پلاگین هایی که در قسمت ظاهر سایت بارگذاری میشوند، احتمالاً اثر قابلتوجهی در عملکرد سایت خواهند داشت. همچنین افزونههایی که فرآیندهای معمول پسزمینه را انجام میدهند مانند بررسی پیوند شکسته، نظارت بر خطا 404 و امثال این افزونهها هم میتوانند عملکرد کلی وبسایت شما را به میزان قابلتوجهی تحت تأثیر قرار دهند.
افزونهها چگونه میتوانند عملکرد سایت شما را تحت تأثیر قرار دهند:
انجام درخواستهای HTTP اضافی – برخی از افزونهها (بهطور عمده افزونههای ظاهری سایت) ممکن است نیاز به یک ظاهر طراحیشده یا اسکریپتهای سفارشی برای کارکرد صحیح داشته باشند. به همین دلیل، آنها ممکن است فایل (های) JS و یا CSS دیگری اضافه کنند. بارگیری این فایلها نیاز به درخواستهای اضافی HTTP دارد که باعث افزایش زمان بارگذاری صفحه شما میشود.
کوئری های اضافی دیتابیس – برخی از افزونهها ممکن است کوئری های پایگاه داده شما را افزایش دهند. بهعنوانمثال، پلاگین هایی که برای نمایش پستهای محبوب، پستهای مرتبط یا هر چیز دیگری که عناصر بانک اطلاعاتی را درخواست میکند و آن را در قسمت ظاهر سایت نمایش میدهد، از این جمله هستند.
فرآیندهای پسزمینه و نوشتن بانک اطلاعاتی – برخی از افزونهها میتوانند در حین اجرای فرایندهای پسزمینه مانند بررسی لینکهای شکسته، نظارت و ضبط آنالیزهایی مانند بازدید از پست و … منابع سرور زیادی را مصرف کنند.
بیشتر افزونههای خوب وردپرس فقط در صورت لزوم فایلهای اضافی را بارگذاری میکنند و درخواستهای بانک اطلاعاتی را به حداقل میرسانند. بااینحال، گاهی اوقات این موارد غیرقابل اجتناب است.
خوشبختانه، در بیشتر موارد بهینهسازیهایی وجود دارد. بیایید نگاهی به این مسائل بیندازیم. قبل از انجام این کار، ابتدا مطمئن شوید که کشینگ را در سایت وردپرس خود را فعال کردهاید. بدون استفاده از افزونههای کشینگ مانند افزونه موشک وردپرس و افزونه مدیریت افزونه، وبسایت شما همیشه کند خواهد بود.
رفع مشکل درخواستهای HTTP اضافی
افزونهها باید برای درخواست خارج از باکس درخواستهای HTTP اضافی (یعنی فایل JS و CSS ) اضافه کنند. بهعنوانمثال، هنگامیکه یک افزونه فرم تماس نصب میکنید، انتظار دارید که هم خوب کار کند و هم ظاهر مناسبی داشته باشد. مردم از درخواست اضافی HTTP شکایت میکنند درحالیکه غافل از اینکه بعضی اوقات لازم هستند تا ظاهر سایت شما مناسب و کاربرپسند باشد. بهطور خلاصه، سبکها و اسکریپتهای اضافی لازم است تا افزونه بهدرستی کار کند.
سه راه برای بهینهسازی تعداد درخواستهای HTTP اضافی وجود دارد. همه آنها نیاز به دانش برنامهنویسی و دانش وردپرس دارند اما یکی از روشها قطعاً سادهتر از سایرین است.
روش اول عدم پشتیبانی از سبکها و اسکریپتهای اضافی است که توسط افزونه بارگیری میشود. پس از آن میتوانید سبکهای افزونه را در فایل style.css مورد نظر خود ترکیب کرده و اسکریپتهای افزونه را در فایل اصلی JavaScript خود در ترکیب کنید.
روش دوم بارگیری مشروط به سبک / اسکریپتهای افزونه در صفحات مورد نیاز است. این مورد نیاز به کدنویسی دارد اما برای افرادی که به کدنویسی آشنا نیستند، استفاده از یک افزونه کشینگ مانند افزونه موشک وردپرس بهترین راهکار است که به شما امکان میدهد فایلها را با یک کلیک فشردهسازی و ترکیب کنید. این برای بیشتر موارد کار خواهد کرد اما در بعضی موارد میتواند باعث از کار افتادن افزونههای خاصی شود.
با این گفتهها باید درک کنید که چند درخواست HTTP اضافی آنقدر که فکر میکنید قابلتوجه نیستند. ما در اینجا در مورد میلیثانیه صحبت میکنیم؛ اما اگر پلاگین های زیادی دارید که درخواست HTTP اضافی را به وبسایت شما اضافه میکنند این بهینهسازی به شما امکان میدهد چند ثانیه از زمان بارگذاری سایت خود را اصلاح کنید.
اگر خودتان قادر به بهینهسازی سرعت وبسایت خود نیستید میتوانید از سایتهایی مانند انجام میدم افرادی را استخدام کنید تا سرعت سایت شما را بهینه کنند.
رفع نمایش کوئری های اضافی در پایگاه داده و فرآیندهای پسزمینه
برخی از افزونهها ممکن است بار سرور پایگاه داده شما افزایش دهند. وردپرس خود در انجام کشینگ کوئری کار بسیار خوبی انجام میدهد و بیشتر افزونههای کدگذاری شده باعث بروز مشکل قابلتوجهی نمیشوند، اما اگر وبسایت پر ترافیکی دارید، استفاده از افزونههای مبتنی بر بانک اطلاعاتی میتواند برای سایت شما مشکل ایجاد کنند این امر زمانی بیشتر نمایان میشود که منابع سرور مناسبی نداشته باشید. بهعنوانمثال اگر شما یک وبسایت فروشگاه اینترنتی با ووکامرس دارید درخواستهای زیادی را خواهید داشت که وردپرس آنها را کشینگ نمیکند. در این سناریو تنها گزینه واقعی استفاده از یک هاست مناسب وردپرس یا ووکامرس است.
در حال حاضر افزونههایی هستند که منابع سایت شما را بسیار زیاد مصرف میکنند و شما باید از نصب آنها اجتناب کنید. بهعنوانمثال، افزونههایی وجود دارد که قابلیتهای مختلفی از تجزیهوتحلیلها را به سایت وردپرسی شما اضافه میکنند مانند برخی از افزونههای انتخاب ایمیل، افزونه آمارگیری وبسایت، افزونه ردیابی بازدیدکنندگان و … . این افزونهها بهطور ناکارآمد در هر بارگیری صفحه به بانک اطلاعاتی درخواست ارسال میکنند که باعث دیر لود شدن سایت میشود.
افزونههایی نیز وجود دارند که خطاهای 404 را رصد میکنند و پیوندهای شکسته را ردیابی میکنند که میتوانند بار سنگینی را به وبسایت اضافه کنند و منابع سرور را تحتالشعاع قرار دهند. بهجای استفاده از آن افزونهها، شما میتوانید از خدمات ابری شخص ثالث مانند Ahrefs یا SEMRush استفاده کنید که بهطور خودکار لینکهای خراب را ردیابی میکنند، البته برخی از امکانات این سرویسها پرمیوم هستند. اگر امکان پرداخت سرویسهای پرمیوم را ندارید میتوانید از یک ابزار رایگان مانند Broken Link Check استفاده کنید که به شما امکان میدهد 300 صفحه را بهطور همزمان برای لینکهای خراب بررسی کنید.
چگونه افزونههای وردپرس بر امنیت تأثیر میگذارند

نحوه تاثیرگذاری افزونههای وردپرس بر امنیت
امنیت یکی دیگر از نگرانیهای مهم هنگام نصب افزونههای وردپرس است. بسیاری از کاربران نگران هستند که داشتن افزونههای بیشتر میتواند سایت آنها را آسیبپذیرتر کند. درست است که یک افزونه وردپرس نال شده توسط هکرها قابل سوءاستفاده است و سایت شما را آسیبپذیر میکند. بااینحال، این مورد تقریباً در مورد هر نرمافزار دیگری که وجود دارد نیز صادق است.
همانطور که میدانید وردپرس و افزونههای آن به منبع باز (Open Source) هستند و بهترین بخش در مورد منبع باز بودن این است که افراد زیادی از این نرمافزار استفاده میکنند و همین امر باعث میشود تا آسیبپذیری سریعتر کشف و رفع شود.
با استفاده از یک افزونه امنیتی وردپرس مانند افزونه امنیتی آیتمز میتوانید وبسایت خود را ایمن نگهدارید. این افزونه هزاران وبسایت را اسکن میکند و به شما کمک میکند بیشتر مشکلات امنیتی را بهراحتی حل کنید. همچنین میتوانید با بهبود امنیت کلی وردپرس از وبسایت خود محافظت کنید. این به شما امکان میدهد قبل از سوءاستفاده هکرها، لایههایی از امنیت را به وبسایت خود اضافه کنید.
افزونههای وردپرس و قابلیت اطمینان

بررسی قابلیت اطمینان بودن افزونه
برخی از افراد نگران قابلیت اطمینان بودن یک افزونه هستند. اگر پشتیبانی از پلاگین انجام نشود چه میشود؟ اگر بهروزرسانیها دیربهدیر باشند چه اتفاقی میافتد؟ نکته جالب در مورد اکوسیستم منبع باز وردپرس این است که همیشه گزینههای جایگزین وجود دارند.
اگر از یک افزونه محبوب استفاده میکنید، احتمالاً هیچوقت شما دچار مشکل نخواهید شد. اگر هم مشکلی در مورد افزونه پیش بیایید همیشه اشخاص دیگری هستند که افزونه را دست بگیرند و توسعه آن را ادامه دهند. این قدرت منبع آزاد است. تا زمانی که از افزونههایی معتبر استفاده کنید مطمئناً مشکلی نخواهید داشت.
آیا با افزودن قطعه کد میتوان از نصب پلاگین ها صرفنظر کرد؟
مقالاتی در سراسر وب وجود دارد که به شما نشان میدهد: “چگونه میتوانید بدون افزونه یک قطعه کد را به وردپرس خود اضافه کنید”. هدف از این مقالات عدم استفاده از افزونهها نیست بلکه نشان دادن نحوه یادگیری کد است. در اصل سه روش وجود دارد که میتوانید قطعههای کد را به سایت خود اضافه کنید. میتوانید آنها را به فایل function.php اضافه کنید، یک افزونه اختصاصی برای سایت خودتان ایجاد کنید یا از افزونههای آماده برای اضافه کردن قطعه کد سفارشی استفاده کنید. صرفنظر از اینکه شما کدام روش را انتخاب میکنید، اضافه کردن قطعه کد به وبسایت شما همان عملکرد افزونه مستقل را دارد.
اگر قطعه کدی را که میخواهید اضافه کنید با کدهای یک افزونه یکسان باشد، در اصل شما افزونه را بدون نصب آن اجرا میکنید. نکته منفی این است که شما بهروزرسانی افزونه یا اصلاحات امنیتی آن کد را نخواهید داشت.
چه تعداد افزونه وردپرس باید نصب داشته باشید
هر تعداد افزونه که نیاز دارید تا کسبوکارتان رشد کند به همان اندازه افزونه نصب کنید. بهطور متوسط، یک وبسایت تجاری حداقل 20 – 30 پلاگین نیاز خواهد داشت. اگر میخواهید بهطور کامل از قابلیتهای وردپرس استفاده کنید و سایت شما دارای ویژگیهای پیشرفته زیادی است، میتوانید بهراحتی تا بیش از 50 افزونه نصبشده هم داشته باشید.
بهعنوانمثال، ما در سایت یوتا وردپرس بیش از 40 افزونه نصبشده و فعال داریم. نتیجه عملکرد وبسایت ما در سایت جی تی متریکس را در شکل زیر مشاهده میکنید.
عملکرد سایت یوتا وردپرس در جی تی متریکس
تا زمانی که از افزونههای باکیفیت و مطابق با استانداردهای برنامهنویسی وردپرس استفاده کنید، هیچ محدودیتی را در نصب تعداد افزونهها نخواهید داشت.
سخن پایانی: چگونه میتوان بهترین افزونههای وردپرس را انتخاب کرد؟
یکی از بیشترین سؤالاتی که توسط کاربران ما پرسیده میشود این است که “چگونه میتوانم بهترین افزونهها را برای وبسایت خود انتخاب کنم؟”
اگر به دنبال یک افزونه رایگان هستید، فقط آن را از مخزن وردپرس دانلود کنید. دایرکتوری رسمی افزونههای وردپرس همچنین انتخاب پلاگین های مناسب را آسان کرده است. میتوانید امتیاز و دیدگاههای افزونه را که توسط سایر کاربران وردپرس ارائهشده است مشاهده کنید. همچنین میتوانید ببینید که زمان آخرین بهروزرسانی افزونه و اینکه روی چند وبسایت فعالشده است را مشاهده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد بهترین افزونههای رایگان میتوانید به مقاله آموزشی ” بهترین افزونههای رایگان وردپرس ” مراجعه کنید.
چگونه میتوان بهترین افزونههای وردپرس را انتخاب کرد؟
از طرف دیگر، اگر به دنبال یک افزونه پریمیوم هستد قبل از خرید حتماً مطمئن شوید که افزونه توسط یک شرکت و یا توسعهدهنده معتبر وردپرس طراحیشده است. اگر مطمئن نیستید، به دنبال امتیازات و دیدگاههای آن محصول باشید.
منبع