آموزش سئو وردپرس – کامل‌ترین آموزش سئو – آموزش جامع سئو

۲ دیدگاه
آموزش سئو و بهینه سازی،باید بدانید که ...،مقالات آموزشی

یادگیری کامل سئو ۲۰۲۰

به ساده ترین زمان ممکن سئو را توضیح داده ایم.

بهبود سئو سایت شما برای دستیابی به ترافیک بیشتر به وب‌سایت شما بسیار مهم است. متأسفانه بیشتر راهنماهای سئو وردپرس برای شروع کار کاربران جدید بسیار فنی هستند و یادگیری و فهم آن‌ها کار آسانی نخواهد بود. اگر برای افزایش ترافیک وب‌سایت خود جدی هستید باید به یادگیری سئو را جدی بگیرید. در این مقاله آموزشی وردپرس، آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو وردپرس را آموزش داده‌ایم تا به شما در بهبود سئو وردپرس کمک کرده و ترافیک ارگانیک تری داشته باشید. این آموزش کامل‌ترین آموزش سئو در سطح وب فارسی خواهد بود پس تمامی نکات و راهنمایی‌ها را جدی بگیرید و از آن‌ها برای بهبود رتبه سایت خود استفاده کنید.

آموزش سئو وردپرس

آموزش سئو وردپرس

شاید شنیده باشید که وردپرس به‌خودی‌خود سئو شده است، این مطلب کاملاً درست است و کدهای وردپرس کاملاً سئو شده هستند اما سئو سایت فقط مربوط به کدهای سایت نیست و شما باید کارها و فعالیت‌های دیگری را انجام دهید تا بتوانید سایت خود را در نتایج گوگل به بالاترین سطح ممکن برسانید. در زیر ما مطالبی که در این آموزش قرار داده‌ایم را لیست کرده‌ایم. با کلیک روی هرکدام به بخش مربوط به آن منتقل خواهید شد. توصیه می‌کنیم که از ابتدا شروع به کار کنید تا همه نکات گفته‌شده را به یاد داشته باشید. با ما در کامل‌ترین آموزش سئو وردپرس همراه باشید.

فصل ۱ – سئو پایه

قبل از اینکه به تکنیک‌های خاص و جنبه‌های آموزش سئو در سال ۲۰۲۰ بپردازیم، اجازه دهید با مطالب اساسی و پایه در فصل اول شروع کنیم. به کامل‌ترین آموزش سئو برای مبتدیان خوش آمدید!

۱ – ۱ – سئو چیست؟

بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) فرایندی برای بهبود موقعیت‌ها در نتایج جستجوی ارگانیک (غیر پولی) در موتورهای جستجو است. هرچه وب‌سایت بالاتر باشد، مردم آن را بیشتر مشاهده می‌کنند. به زبان ساده سئو یعنی کارهایی که شما در سایت خود انجام می‌دهید تا رتبه سایت شما در گوگل بهبود یابد.

تاریخچه به دهه ۹۰ میلادی برمی‌گردد که موتورهای جستجو برای اولین بار ظاهر شدند. امروزه، این یک استراتژی اساسی برای بازاریابی و یک صنعت رو به رشد است.

سئو ارگانیک در مقابل پولی

سئو ارگانیک در مقابل پولی

نکته اضافی: اگر هنگام جستجو در نتایج گوگل به مواردی که در کنار آن‌ها “آگهی” یا “Ad” نوشته بود برخوردید یعنی این نتایج واقعی نیستند و با پرداخت هزینه خود را به نتایج بالای گوگل رسانده‌اند. توصیه می‌کنیم که روی این موارد کلیک نکنید و فقط روی نتایج واقعی و ارگانیک کلیک کنید.

اگر می‌خواهید سئو را یاد بگیرید باید برای کارهای خلاقانه، فنی و تحلیلی آماده باشید. بسیاری از تکنیک‌ها با اهداف مختلف وجود دارند، بااین‌حال، نکته اصلی و مهم این است که خود را به بالاترین نتایج در جستجوی ارگانیک برسانید.

به عبارت ساده، سئو مربوط به اجرای وب‌سایت مناسب برای افراد مناسب است.

سئو فقط در مورد یک ساختار کامل یا پیشینه فنی وب‌سایت نیست. وب‌سایت شما باید با محتوای باکیفیت و بهینه‌سازی شده متناسب با نیاز مخاطبان شما پر شود و البته، مطالب شما باید به‌اندازه کافی خوب و مناسب باشد که از وب‌سایت‌های دیگر لینک دریافت کنید و به‌عنوان یک مرجع معرفی شوید.

۱ – ۲ – چرا سئو مهم است؟

موتورهای جستجو مانند Google، Bing، Yahoo و … وب‌سایت‌ها را بر اساس الگوریتم‌های مختلف رتبه‌بندی می‌کنند. آیا می‌توانیم این الگوریتم‌ها را شناسایی کنیم؟ بله و خیر. گوگل از بیش از ۲۰۰ عامل رتبه‌بندی استفاده می‌کند. گرچه ما بسیاری از آن‌ها را می‌شناسیم: محتوای باکیفیت، بک لینک یا موارد فنی مانند سرعت سایت اما بسیاری از آن‌ها به‌عنوان یک راز نگه‌داشته می‌شوند. البته لازم نیست همه عوامل را برای رتبه‌بندی با وب‌سایت خود بدانید. برای درک آنچه در مورد سئو وجود دارد، یک کاسه سوپ را تصور کنید. سه جنبه مهم وجود دارد:

  1. کاسه نمایانگر موارد فنی پشت وب‌سایت است (سئو داخلی و تکنیکال)، بدون کاسه مناسب، سوپ روی تمام میز پاشیده می‌شود.
  2. سوپ داخل کاسه محتوای وب‌سایت شما را نشان می‌دهد، این مهم‌ترین بخش است. محتوای بد = بدون رتبه‌بندی.
  3. چاشنی نشان‌دهنده بک لینک‌های باکیفیت است که باعث افزایش اقتدار وب‌سایت شما می‌شود، آخرین ماده‌ای که سوپ سئو شما را کامل می‌کند.
آموزش سئو

آموزش سئو

موتورهای جستجو هنگام جستجو برای چیزی توسط کاربران اینترنت استفاده می‌شوند و شما می‌خواهید آن چیزی باشید. مهم نیست که شما چه محصول یا خدماتی را بفروشید، وبلاگ بنویسید یا هر چیز دیگری، بهینه‌سازی موتور جستجو ضروری است. وب‌سایت شما باید توسط موتورهای جستجو ایندکس شود در غیر این صورت، شما گم می‌شوید و در نتایج گوگل مشاهده نخواهید شد.

فعالیت‌های سئو هوشمندانه، رتبه شما را در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) بهبود می‌بخشد. رتبه‌های بالاتر به معنای ترافیک بالاتر است. اگر ترافیک سایت شما بیشتر شود، فروش شما بیشتر خواهد شد. برای خلاصه کردن موضوع، اگر قصد دارید با وب‌سایت خود موفق شوید باید سئو را انجام دهید. برخی از جنبه‌های سئو پیچیده‌تر هستند اما در اکثر اوقات، موفقیت سئو بر روی عقل سلیم و چند روش برتر متکی است. کامل‌ترین آموزش سئو وردپرس را ادامه دهید!

۱ – ۳ – آیا سئو کار سختی است؟

موتورهای جستجو اغلب بزرگ‌ترین منبع ترافیک برای اکثر وب‌سایت‌ها هستند. گوگل و سایر موتورهای جستجو از الگوریتم‌های پیشرفته‌ای برای درک و رتبه‌بندی مناسب صفحات در نتایج جستجو استفاده می‌کنند؛ اما این الگوریتم‌ها کامل نیستند، آن‌ها هنوز هم به کمک شما نیاز دارند تا درک کنند که محتوای شما در مورد چه چیزی است. اگر محتوای شما بهینه نشده باشد، موتورهای جستجو نمی‌دانند چگونه آن را رتبه‌بندی کنند و وقتی کاربران مباحثی را که نیاز دارند در گوگل جستجو می‌کنند وب‌سایت شما در نتایج جستجو ظاهر نمی‌شود و در نتیجه ترافیکی هم دریافت نخواهید کرد. برای همه صاحبان مشاغل بسیار مهم است که سایت خود را برای گوگل دوستانه جلوه دهند تا بتوانند ترافیک جستجوی خود را به حداکثر برسانند.

۱ – ۴ – چگونه می‌توانم سئو را یاد بگیرم؟ آیا به کمک کسی احتیاج دارم؟

کوچک‌ترین تغییری در وب‌سایت شما می‌تواند تفاوت زیادی در نحوه مشاهده در موتورهای جستجو ایجاد کند. در این آموزش سئو وردپرس برای مبتدیان، تمام مباحث مهم و اصول سئو را پوشش خواهیم داد و شما دانش کافی را برای انجام سئو سایت خود را (به‌تنهایی) کسب خواهید کرد. اگر نمی‌دانید چگونه سئو را در سال ۲۰۲۰ یاد بگیرید، ما یک جواب ساده برای شما داریم: به مطالعه و تمرین زیادی نیاز دارید. نکته خوب این است که شما می‌توانید هزاران اطلاعات را به‌صورت رایگان در اینترنت پیدا کنید (ازجمله همین آموزش سئو) اما باید عاقلانه انتخاب کنید. همچنین می‌توانید در دوره آموزش سئو سایت یوتا وردپرس هم شرکت کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتر را به دست آورید.

اگر نمی‌خواهید خودتان را خیلی اذیت کنید یا وقت ندارید، می‌توانید از مشاوران، متخصصان یا آژانس‌های سئو هزینه زیادی دارد. می‌توانید پلن های سئو تیم یوتا وردپرس را مشاهده نمایید و در صورت انتخاب از تیم ما کمک بگیرید:

برای مشاهده پلن های سئو وردپرس تیم یوتا وردپرس اینجا کلیک کنید

در ادامه مقاله ما برای درک بهتر موضوع و راحتی کار به‌جای استفاده از کلمه موتورهای جستجوگر از گوگل استفاده می‌کنیم. قوانین سئو تقریباً برای همه موتورهای جستجوگر یکسان است اما به دلیل اینکه در ایران بیش از ۹۰ درصد جستجوها در گوگل انجام می‌شود ما هم‌روی آن تمرکز می‌کنیم.

۱ – ۵ – اصطلاحات اساسی سئو

  • سئو داخلی و سئو خارجی
  • سئو کلاه‌سیاه، سئو کلاه‌سفید و سئو کلاه خاکستری

 

۱ – ۵ – ۱ – سئو داخلی و سئو خارجی

انجام سئو در داخل سایت یا همان سئو داخلی به معنای بهینه‌سازی وب‌سایت شما برای تأثیرگذاری بر نتایج جستجوی ارگانیک در داخل سایت خودتان است. این‌همه کاری است که شما می‌توانید در وب‌سایت انجام دهید تا سایت شما ازنظر سئو در داخل سایت بهینه شود. از جنبه‌های فنی بهینه‌سازی محتوا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برچسب‌های متا
  • عناوین
  • ساختار URL
  • بهینه‌سازی تصاویر
  • محتوا
  • داده‌های ساختاری
  • اندازه و سرعت وب‌سایت
  • و خیلی‌های دیگر… . ما در فصل ۳ همین مقاله با آن‌ها به‌صورت کامل آشنا خواهیم شد.

سئو خارج از صفحه یا سئو خارجی کلیه فعالیت‌هایی را که در خارج از سایت خود انجام می‌دهید تا رتبه سایت خودتان را در گوگل بهبود بخشید، است. هدف اصلی سئو خارجی گرفتن بک لینک از سایت‌های دیگر است. روش‌های زیادی برای به دست آوردن بک لینک وجود دارد:

 

  • وبلاگ نویسی مهمان در سراچه‌هایی مانند ویرگول
  • فعالیت در رسانه های اجتماعی
  • همکاری با سایت‌های پراهمیت حوزه کاری خودتان
  • نوشتن مطالب ارزشمند که باعث می‌شود سایت‌های دیگر به وب‌سایت شما لینک دهند
  • … و بسیاری دیگر که در فصل ششم پوشش داده شده‌اند.

 

۱ – ۵ – ۲ – سئو کلاه‌سیاه، سئو کلاه‌سفید و سئو کلاه خاکستری
سئو کلاه سیاه، سئو کلاه سفید و سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه سیاه، سئو کلاه سفید و سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه‌سیاه مجموعه‌ای از اقدامات غیراخلاقی برای بهبود رتبه‌بندی یک وب‌سایت در صفحه نتایج گوگل است. آن‌ها طوری طراحی شده‌اند که گوگل را تحت تأثیر قرار دهند درحالی‌که فاکتور انسانی را در نظر نمی‌گیرند. سئو کلاه‌سیاه می‌تواند در مدت‌زمان کوتاه شما را به صدر SERP برساند اما گوگل احتمالاً دیر یا زود متوجه این موضوع شود. اگر گوگل متوجه شود یک وب‌سایت از سئو کلاه‌سیاه استفاده کرده است آن وب‌سایت را پنالتی و بلاک می‌کند و دیگر در نتایج خود نمایش نمی‌دهد.

برای مشاهده لیست مواردی که باعث می‌شود یک سایت پنالتی شود کلیک کنید.

سئو کلاه‌سفید مجموعه‌ای از تکنیک‌های اخلاقی است که با استفاده از رهنمودها و قوانین عمل می‌کند. بخش‌های اصلی سئو کلاه‌سفید عبارت‌اند از:

  • کیفیت محتوا
  • بهینه‌سازی کلی وب‌سایت
  • لینک سازی

سئو کلاه‌سفید یک استراتژی بلندمدت است که با هدف بهبود تجربه کاربر انجام می‌شود. اگر شما با استفاده از این نوع سئو به رتبه‌های بالای گوگل بیایید احتمالاً پایین رفتن شما بسیار کم خواهد بود و احتمالاً تا مدت زیادی جزو نتایج بالای گوگل خواهید بود.

اصطلاحی دیگری به نام سئو کلاه خاکستری نیز وجود دارد، عملی که در مقایسه با تکنیک‌های کلاه‌سیاه ممکن است خطر کمتری داشته باشید. تکنیک‌های کلاه خاکستری به‌طور واضح توسط گوگل تعریف نشده‌اند اما استفاده از این نوع سئو ریسک زیادی دارد.

به‌طورکلی، شما نباید کاری کنید که گوگل را دشمن خود کنید.

فصل ۲ – موتورهای جستجو

در فصل ۲ این راهنمای سئو، شما می‌آموزید که موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند، چگونه افراد از آن‌ها استفاده می‌کنند و چه نوع جستجوی جستجو را ارسال می‌کنند. ما نگاهی به پیشینه فنی پشت Google خواهیم انداخت. بیایید با دقت بیشتری به موتورهای جستجو بپردازیم و معمولی‌ترین عوامل رتبه‌بندی‌ای که شما باید بیشتر روی آن‌ها تمرکز کنید را بهتر بشناسیم.

۱ – ۲ – موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند

موتورهای جستجو شامل سه مرحله اصلی هستند:

  1. خزیدن یا کراولینک (Crawling)
  2. نمایه‌سازی یا ایندکس کردن (Indexing)
  3. انتخاب نتایج

روند به شرح زیر است:

نحوه کارکرد موتورهای جستجو

نحوه کارکرد موتورهای جستجو

 

خزیدن

خزیدن یا عنکبوتی به معنای اسکن وب‌سایت، بخش‌های آن، محتوا، کلمات کلیدی، عناوین، بک لینک‌ها، تصاویر و … توسط هزاران ربات کوچک گوگل است. اطلاعاتی که در وب‌سایت یافت می‌شود بایگانی یا به‌اصطلاح خزیده شده (crawled) می‌شوند.

 

خزنده‌ها تمام لینک‌هایی را که به دیگر وب‌سایت‌ها ارجاع داده‌اید را ردیابی می‌کنند. آن‌ها بارها و بارها صفحات سایت شما را تجزیه می‌کنند. ربات‌ها برای به‌روزرسانی داده‌ها به‌طور مرتب کل اینترنت را خزش می‌کنند. گفته می‌شود خزنده‌ها روزانه به‌صورت مرتب سایت‌ها را بررسی می‌کنند تا از به‌روزرسانی‌های آن‌ها مطلع شوند و طبق آن رتبه‌بندی سایت‌ها را ارائه می‌دهند.

 

نمایه‌سازی یا ایندکس کردن

پس از خزیدن ربات‌ها در وب‌سایت شما، ایندکس کردن صورت می‌گیرد. ایندکس کردن را به‌عنوان یک کاتالوگ غول‌پیکر یا یک کتابخانه پر از وب‌سایت‌های سراسر جهان تصور کنید که کل وب‌سایت‌های دنیا در آن قرار دارد و ثانیه به ثانیه آپدیت می‌شود. ایندکس شدن وب‌سایت معمولاً مدتی طول می‌کشد. طبق تجربه ما، از ۱ تا ۱۰ روز طول می‌کشد.

“نکته مهم: می‌توانید با استفاده از این اپراتور جستجو، صفحات وب‌سایت خود که قبلاً ایندکس شده‌اند را مشاهده نمایید: site:domain.com مثلاً site:yotawp.com ”

علاوه بر این، هر بار که وب‌سایت شما تغییر کند، دوست خوب خزنده ما دوباره آن را اسکن می‌کند. به خاطر داشته باشید تا زمانی که به‌روزرسانی‌های وب‌سایت شما ایندکس نشوند در موتورهای جستجو قابل‌مشاهده نیستند.

 

انتخاب نتایج

نتایج برای توسعه‌دهندگان و کاربران بسیار مهم است. هنگامی‌که کاربر اینترنت یک مورد را در گوگل جستجو می‌کند، گوگل در کتابخانه‌ای که در بخش ایندکس کردن ایجاد کرده است به جستجو می‌پردازد و نتایج مربوط به جستجو کاربر را بیرون می‌کشد. این فرآیند بررسی پرس‌وجو در برابر میلیاردها وب‌سایت بر اساس الگوریتم‌های مختلف است. شرکت‌هایی که موتورهای جستجو را اجرا می‌کنند (Google، Microsoft، Yahoo) محاسبات دقیق الگوریتم‌های خود را مخفی نگه می‌دارند. بااین‌وجود، بسیاری از فاکتورهای رتبه‌بندی سایت کاملاً شناخته‌شده هستند که در ادامه آموزش سئو وردپرس به این موضوع می‌پردازیم.

۲ – ۲ – فاکتورهای رتبه‌بندی

بیشتر فاکتورهای گوگل اثبات‌شده هستند اما برخی فقط گمانه‌زنی یا حتی افسانه هستند. علاوه بر این، برخی از این فاکتورها از دیگر فاکتورها مهم‌تر هستند. برای یادگیری سئو لازم نیست همه عوامل رتبه‌بندی را به‌صورت کامل بدانید اما خوب است که حداقل یک مرور کلی روی آن داشته باشید. یکی از مهم‌ترین فاکتورها، پروفایل بک لینک بر اساس تعداد و کیفیت بک لینک‌های منتهی به یک وب‌سایت است.

فاکتورهای رتبه بندی سایت ها

فاکتورهای رتبه بندی سایت ها

برخی دیگر از فاکتورهای مهم رتبه‌بندی شامل موارد زیر هستند: (بدون ترتیب خاص)

  • استفاده از کلمات کلیدی
  • استفاده از HTTPS
  • لینک سازی
  • محتوا قوی
  • رسانه های اجتماعی
  • سن دامنه
  • AMP
  • طرح‌بندی صفحه
  • و …

به‌طورکلی فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

  1. دسته سئو داخلی (همراه با سئو تکنیکال)
  2. دسته سئو خارجی یا بک لینک‌ها

۲ – ۳ – نحوه استفاده مردم از موتورهای جستجو

برای یادآوری: نکته اصلی سئو، دوستانه بودن سایت شما با کاربران و موتورهای جستجو است. اگر تمام پول و وقت خود را در سئوی فنی کامل سرمایه‌گذاری کنید، خوب است؛ اما اگر تعامل با کاربر ضعیف باشد، موقعیت‌های شما می‌تواند به هدر رود و همچنین کاربر از شما راضی نباشد و این‌گونه شروع به هدر دادن پول می‌کنید. نقطه‌نظر کاربر اولویت شماره یک است.

تصویر زیر یکی از سفرهای متداول کاربر در جستجوی گوگل را نشان می‌دهد:

روش کار موتورهای جستجو

روش کار موتورهای جستجو

تعامل با موتورهای جستجو در طی سال‌های اخیر دچار تغییر و تحول شده است. بااین‌حال، اصل همان است:

 

  1. نیاز به راه‌حل، اطلاعات یا پاسخ
  2. تایپ نیاز به‌صورت پرس‌وجو (کلمه کلیدی) در موتور جستجو
  3. رفتن به اولین نتیجه
  4. کلیک روی یک یا چند نتیجه دیگر (وب‌سایت)
  5. اسکن وب‌سایت برای پاسخ
  6. در صورت یافتن جواب، احتمالاً در وب‌سایت موردنظر دنبال پاسخ‌های دیگری نیز باشد!

۲ – ۴ – سهم بازار موتورهای جستجو

در نمودارهای زیر می‌توانید مشاهده کنید که سهم هرکدام از موتورهای جستجو به چه صورتی است. این داده از وب‌سایت Netmarketshare جمع‌آوری‌شده است.

سهم بازار موتورهای جستجو

سهم بازار موتورهای جستجو

۲ – ۵ – چگونه می‌توان پرس‌وجوهای (کوئری) جستجو را طبقه‌بندی کرد؟

سه نوع کوئری جستجو وجود دارد:

  1. کوئری جستجوی ناوبری
  2. کوئری جستجوی اطلاعاتی
  3. کوئری جستجوی تراکنش
کوئری جستجوی ناوبری

این نوع جستجو نمایانگر هدف جستجو برای نام تجاری یا وب‌سایت خاصی هستند. مردم تمایل دارند به‌جای استفاده از تاریخچه یا نشانک‌های مرورگر (Bookmark)، دقیقاً کلمات خاص مانند “youtube” یا “google” یا “یوتا وردپرس” را در موتورهای جستجو تایپ کنند. بر اساس مطالعه موردی سایت mangools که در آن ۱۶ میلیارد کلمه کلیدی را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داده‌اند، برندهایی مانند YouTube، Facebook و Google بالاترین حجم جستجو را دارند.

کوئری جستجوی اطلاعاتی

این موارد وقتی کاربران در جستجوی اطلاعات خاصی هستند ارسال می‌شوند. آن‌ها به دنبال یافتن پاسخ یا راهنمایی در مورد چگونگی انجام کاری هستند و به دنبال یک وب‌سایت خاص نیستند. به‌عنوان‌مثال، در باکس جستجو گوگل عبارت “نحوه پخت پیتزا ” را جستجو می‌کنند.

کوئری جستجوی تراکنش

در این نوع کوئری، کاربر قصد انجام خرید را دارد. معمولاً با یک نام محصول (مثلاً: قیمت تلویزیون الجی) یا دسته خاصی (مثلاً: کفش ورزشی) همراه می‌شود. علاوه بر این، می‌تواند همراه با “کجا بخریم …”، “… قیمت ” یا با روشی مشابه هم انجام شود.

نوشته‌های وبلاگ اغلب ما در اکثر موارد با یک کلمه کلیدی خاصی نوشته شده‌اند و هدف اصلی جستجوی یک کلمه خاص است اما به دلیل افزایش محبوبیت دستیاران صوتی مانند سیری، Google Now یا الکسا، ممکن است در آینده به تعریف کلمات کلیدی به این آسانی نباشد.

۲ – ۶ – به‌روزرسانی‌های SERP

قرار گرفتن در صفحه اول نتایج جستجوی ارگانیک خوب است، قرار گرفتن در بین سه نتیجه اول عالی است اما تنها یک برنده وجود دارد، درست است؟ وب‌سایت‌ها در سراسر جهان به‌صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه به‌روز می‌شوند. مسئله این است که اینترنت هر روز رشد می‌کند. هنگامی‌که وب‌سایت‌ها و تغییرات جدید توسط موتور جستجو ایندکس می‌شوند، نتایج ارگانیک ممکن است تغییر کند. یکی دیگر از عوامل بسیار مهم الگوریتم گوگل است که همواره تغییر می‌کند. تغییرات جزئی ممکن است تغییری در SERP ایجاد نکند اما یک به‌روزرسانی اصلی الگوریتم می‌تواند به‌عنوان یک زمین‌لرزه برای وب‌سایت‌ها باشد.

آنچه ما می‌خواهیم بگوییم این است که حتی اگر شما امروز برنده شوید و نتیجه اول باشید احتمالاً موقعیت شما در روز دیگر جایگزین رقبا شود و بالعکس. در نمودار زیر، شما می‌توانید بسته به میزان توزیع کلیک ارگانیک (CTR) برای ماه مه ۲۰۱۹ (بر اساس داده‌های Advanced Web Ranking) اهمیت بالاترین رتبه را در گوگل مشاهده کنید.

SERP چگونه کار میکند

SERP چگونه کار میکند

۲ – ۷ – ویژگی‌های SERP

نتیجه اول مهم است اما این روزها، باید به‌اصطلاح “موقعیت صفر ” را در نظر بگیرید. بیایید نگاهی به نتایج جستجوی “How to bake potatoes ” بیاندازیم. نتیجه اول یک قطعه برجسته گوگل با تمام یا مهم‌ترین اطلاعات است، بنابراین نیازی به بررسی نتایج دیگر نیست.

ویژگی‌های SERP

ویژگی‌های SERP

ویژگی‌های بیسار زیادی برای SERP وجود دارد (همچنین به آن‌ها Rich snippets گفته می‌شود). چرا باید به آن‌ها اهمیت دهید؟ Rich snippetsها در هنگام مشاهده نتایج بر رفتار کاربران تأثیر می‌گذارند. به این دلیل است که ویژگی‌های SERP جذابیت بصری بیشتری دارند و در اغلب مواقع اطلاعات کافی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، بنابراین کاربران اصلاً لازم نیست روی نتایج دیگر کلیک کنند.

این‌ها برخی از رایج‌ترین Rich snippetsها هستند که در SERP مشاهده خواهید کرد:

  • جعبه پاسخ
  • اسلایدر چرخشی (تصاویر، فیلم‌ها، محصولات)
  • بسته تصویر
  • بسته نقشه
  • گراف‌های آموزشی
  • داستان‌های برتر
  • رویدادها
  • و …

فصل ۳ – سئو داخلی

سئو داخل صفحه یا همان سئو داخلی شامل لیست کاملی از کارهایی است که باید انجام شود. چند سال پیش، بیشتر مربوط به برچسب های متا، مطالب و عناوین بیش از حد بهینه شده بود اما در سال ۲۰۲۰ تغییرات زیادی کرده است. اگر می خواهید آموزش سئو وردپرس را در سال ۲۰۲۰ یاد بگیرید، با ما در ادامه آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو همراه باشید.

تا چندسال گذشته الگوریتم های موتور جستجو بیشتر روی محتوا، عناوین و توضیحات پر از کلمات کلیدی برای دستیابی به رتبه های بالا در نتایج جستجو تمرکز کرده بود اما در حال حاضر این الگوریتم ها پیچیده تر شده اند. اگر می خواهید سئو را یاد بگیرید، نمی توانید در گذشته گیر کنید. یکی از بزرگترین پیشرفتهای موتورهای جستجوگر این است که آنها عامل انسانی و به عبارت دیگر درگیری کاربر را در نظر می گیرند.

 

فراموش نکنید که SEO مربوط به هدف قرار دادن افراد واقعی است ، نه تنها موتورهای جستجو.

۳ – ۱ – برچسب‌های متا

برچسب های متا بخشی از کد HTML هستند. آنها محتوای وب سایت را توصیف می کنند. مهمترین برچسب ها عناوین متا و توضیحات متا هستند.

عناوین متا و توضیحات همراه با کلمات کلیدی تأثیر مستقیمی در رتبه بندی شما ندارند، اما آنها همچنان یک عامل روانی قوی بر CTR (نرخ کلیک) و درگیری کلی کاربر هستند. بنابراین، آنها هنوز هم برای سئو بسیار مهم هستند.

ابزارها و افزونه های زیادی وجود دارد (مانند افزونه یواست سئو ) که محتوای شما را از نظر استفاده از کلمات کلیدی متمرکز در عنوان متا، توضیحات متا، عنوان ها، چگالی کلمه کلیدی، ویژگی های alt تصویر و موارد دیگر مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. این ابزارها و افزونه ها نکات زیادی ارائه می دهند اما به سختی می توانند الگوریتم گوگل را در هنگام توجه به عامل انسانی متوجه شوند. اطمینان حاصل کنید که هنگام ایجاد برچسب های متا، هم از نظر فنی و هم از نظر کاربر متن شما بهینه شده باشد.

این مطلب را از دست ندهید:

بهترین ابزارهای رایگان سئو برای وردپرس برای پیش گرفتن از رقبا

۳ – ۲ – چک لیست سئو داخلی

کارهایی که باید برای انجام سئو داخلی در وردپرس (یا هر سیستم دیگری) لازم است انجام دهید را در اینجا ذکر میکنیم.

۳ – ۲ – ۱ – قبل از نوشتن متن، بدانید که کاربران چه چیزهایی را جستجو میکنند

آیا قصد دارید در مورد موضوعی که افراد جستجو می کنند بنویسید؟ آیا مطمئن هستید که مقاله شما از دیگر مقالات موجود بهتر است؟ آیا می توانید یک ارزش افزوده جدید به موضوع ارائه دهید؟ آیا زمان شما مناسب است؟

این سؤالات اصلی قبل از شروع نوشتن است و مهم نیست که یک نوشته برای وبلاگ باشد یا یک صفحه فرود محصول. روش های بسیاری برای پاسخ دادن به این سوالات وجود دارد. تحقیق کلمات کلیدی بخشی اجتناب ناپذیر است که شما باید قبل از نوشتن هر نوشته ای به آن توجه داشته باشید. در مورد چگونگی انجام تحقیق کلمات کلیدی در فصل ۵ به صورت کامل توضیح داده ایم.

۳ – ۲ – ۲ – برچسب های عنوان و سرتیترها

شما باید یک عنوان جذاب، توضیحات متا مناسب و عناوین عالی را ایجاد کنید. روی کلید واژه اصلی تمرکز داشته باشید تا کاربران موضوع شما را بهتر درک کنند. از توضیحات متا به عنوان یک فرصت عالی برای تأکید بر فراخوانی برای عمل (CTA) استفاده کنید.

کاربران و موتورهای جستجو را متقاعد کنید که وب سایت شما همان چیزی است که باید روی آن کلیک کنند.

نکات مهم برای برچسب های عنوان و سرتیترها:
  • عنوان باید حداکثر ۷۰ کاراکتر و توضیحات متا باید حداکثر تا ۱۵۵ کاراکتر (به روز شده در مه ۲۰۱۹) باشند تا به صورت مناسب در گوگل نمایش داده شود.
  • برای خوانایی و ساختار مناسب از ساختار <H1>، <H2>، <H3> و… درست استفاده کنید. به عنوان مثال فقط یک بار از H1 در نوشته خود استفاده کنید یا بیشتر از ۳ بار از H2 استفاده نکنید و به همین ترتیب تا H6.
  • پیش نمایش نتایج جستجو را در ابزارهایی مانند SERP Simulator (تصویر زیر) ، SEOSiteCheckup یا با استفاده از افزونه های سئو وردپرس بررسی کنید.
چک لیست سئو داخلی

چک لیست سئو داخلی

 

۳ – ۲ – ۳ – استفاده از URLهای سئو دوست

از URLهایی که خودکار توسط سیستم ایجاد میشوند خودداری کنید:

www.example.com/2017/post318e7a349f6

از URL های مربوط به مطالب و عنوان آن استفاده کنید:

www.example.com/how-to-bake-pizza

 

در وردپرس شما میتوانید نحوه نمایش URLهای خودتان را انتخاب کنید. برای این کار از مسیر تنظیمات >> پیوندهای یکتا اقدام کنید. بهترین و بهینه ترین حالت، حالت “نام نوشته” است.

انتخاب url مناسب

انتخاب url مناسب

 

متخصصان سئو و وبلاگ نویسان می گویند URLهای کوتاه در گوگل رتبه بهتری دارند. البته، این بدان معنا نیست که نتوان از URLهای بلند استفاده کرد ولی تا جایی که میتوانید سعی کنید URLهای شما از ۱۰ کلمه بیشتر نشود. برای مثال همین مقاله ای که در حال مطالعه آن هستید ۸ کلمه را شامل می شود:

استفاده از پیوند یکتا مناسب

استفاده از پیوند یکتا مناسب

 

۳ – ۲ – ۴ – چند رسانه ای یا مولتی مدیا

اگر می خواهید بازدید کنندگان خود را درگیر کنید از تصاویر، اینفوگرافیک ها ، نمودارها و فیلم ها استفاده کنید. این موارد منجر به کاهش نرخ پرش و تعامل بیشتر کاربران با سایت شما می شوند. بعضی چیزها باید به شیوه قدیمی نوشته شود اما در حال حاضر چندرسانه ای یک ضرورت است.

استفاده از ویدئو در مطالب یکی از داغترین روند بازاریابی طی چند سال اخیر بوده است. علاوه بر این ، استفاده از ویدئو به افراد انگیزه می دهند تا مطالب شما را بپسندند، به اشتراک بگذارند یا برای آن دیدگاه قرار دهند.

 

نکات مهم برای استفاده از چندرسانه ای:

  • تصاویر را با استفاده از نام فایل های مربوطه (چگونه-به-پخت-پیتزا.jpg) در سایت بارگذاری کنید.
  • ویژگی های alt تصویر را روی تصویر خود اعمال کنید.
  • اندازه پرونده را بهینه کنید. برای مشاهده مقاله مربوط به آن کلیک کنید.
  • چند رسانه ای تعاملی مانند فیلم یا نمودار را درج کنید.
  • فراموش نکنید که از متن نیز استفاده کنید. استفاده از محتوای متنی باعث میشود که کلمات کلیدی مهم را از دست ندهید (خزندگان موتور جستجو نمی توانند فیلم را “بخوانند”).

 

۳ – ۲ – ۵ – لینک های داخلی و خارجی

استفاده از لینک های خارجی، سیگنال ارتباطی موضوع شما به گوگل می دهد به به عبارت دیگر به سایت های معتبر و معروف در حوزه کاری خودتان لینک دهید تا گوگل موضوع سایت شما را بهتر درک کند.

لینک های داخلی روشی مناسب برای تبلیغ سایر مقالات یا بخش های وب سایت شما هستند. بازدید از آنها آسان تر می شود و منجر به تعامل بیشتر می شود. لینک های داخلی همچنین به رباتهای گوگل کمک می کند تا ساختار وب سایت را بهتر درک کنند.

 

نکات مهم برای لینک های داخلی و خارجی:

  • لینک های خارجی ممکن است به طور مستقیم رتبه سایت شما را بهبود ندهند اما استفاده از آنها بسیار توصیه می شود.
  • بسته به طول محتوا از حداکثر ۲-۳ پیوند داخلی استفاده کنید.
  • خزنده های موتور جستجو لینک ها را اسکن می کنند بنابراین مطلب خودتان را به لینک های خراب ارجاع ندهید.
  • برای لینک دهی داخلی از مدل خوشه موضوع استفاده کنید.

 

۳ – ۲ – ۶ – بگذارید مردم درگیر شوند

محتوای عالی خودش را به اشتراک می گذارد. بله، شاید در گذشته این موضوع درست بود اما این روزها مردم تنبل هستند و این کار را انجام نمیدهند بنابراین دکمه های اشتراک گذاری مطالب را همیشه باید در وب سایت خود داشته باشید. طبق گفته BuzzSumo، سهم اشتراک گذاری مطالب از سال ۲۰۱۵ به نصف کاهش یافته است.

شما علاوه بر فیس بوک، توییتر یا لینکدین، شبکه های اجتماعی خاص و مرتبط با موضوع مانند Reddit ، Pinterest، تلگرام و موارد دیگر را در نظر بگیرید.

۳ – ۳ – چک لیست تکنیکال (فنی) سئو داخلی

ما می‌توانیم سئو تکنیکال را به‌عنوان بخشی از سئو داخلی که به موارد فنی بیشتری می‌پردازد، طبقه‌بندی کنیم. معمولاً حداقل به یک مقدار آشنایی با کدنویسی نیاز دارید اما نگران نباشید وردپرس اینجاست! با استفاده از وردپرس اکثر کارها را به‌راحتی انجام خواهید داد.

مهم‌ترین فاکتورهای تکنیکال سئو که باید روی آن‌ها تمرکز کنید را در زیر ذکر کرده‌ایم:

۳ – ۳ – ۱ – گوگل وبسمتر یا سرچ کنسول (Search Console)

اتصال سایت به سرچ کنسول گوگل (همان گوگل وبمستر قبل) یکی از اصول اولیه سئو است. این به شما کمک می‌کند تا حضور و عملکرد سایت خودتان را در گوگل به‌صورت کامل نظارت کنید.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال

 

کنسول جستجو به شما کمک می‌کند تا رتبه‌بندی کلمات کلیدی، CTRها، مجازات‌های احتمالی گوگل و بسیاری از داده‌های مفید دیگر را برای سئو تکنیکال سایت خود مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دهید.

سایر ویژگی‌های سرچ کنسول شامل قابلیت استفاده از موبایل، انتخاب آنچه شما می‌خواهید ایندکس شود، خطاهای سایت، خطاهای داده ساختاری و لینک‌ها هستند.

۳ – ۳ – ۲ – سرعت وب‌سایت

سرعت وب‌سایت یکی از عوامل رتبه‌بندی است، بنابراین شما همیشه باید در جهت بهبود آن باشید. مشخص است که ۵۰٪ از کاربران وب انتظار دارند یک سایت در ۲ ثانیه یا کمتر بارگیری شود. اگر در ۳ ثانیه بارگیری نشود، آن‌ها را ترک می‌کنند.

نکات مهم:

  • سرعت سایت خودتان را در gtmetrix یا pingdom تست کنید.
  • بهینه‌سازی تصاویر، فشرده‌سازی GZIP، فشرده‌سازی HTML، کوچک‌سازی JS و CSS را انجام دهید و سعی کنید زمان پاسخگویی سرور را کاهش دهید.
  • میزبانی وب باکیفیت نقش بزرگی در سرعت وب‌سایت دارد بنابراین حتماً یک ارائه‌دهنده قابل‌اعتماد را انتخاب کنید.
بهبود سرعت سایت

بهبود سرعت سایت

 

۳ – ۳ – ۳ – بهینه‌سازی موبایل

در حال حاضر بهینه‌سازی سایت برای موبایل یک ضرورت است. جهان از دسکتاپ به موبایل در حال تغییر است. درواقع، اجرای یک وب‌سایت که برای موبایل بهینه‌سازی نشده باشد تأثیر منفی بر رتبه‌بندی آن خواهد گذاشت.

از مارچ ۲۰۱۸ به بعد گوگل موبایل را جداگانه‌ایندکس می‌کند درواقع سایت شما دو بار ایندکس می‌شود یک‌بار برای دسکتاپ و صفحات بزرگ و یک‌بار برای موبایل و تبلت. ایندکس کردن سایت برای موبایل به این معنی است که گوگل از نسخه موبایل وب‌سایت شما برای فهرست بندی و رتبه‌بندی استفاده می‌کند. درواقع نتایج جستجوی گوگل در موبایل و در دسکتاپ یکسان نخواهد بود و بر اساس دستگاه کاربر بهترین نتیجه را نمایش می‌دهد.

نکات مهم:

  • واکنشگرایی وب‌سایت خود را در سایت Mobile-Friendly Test تست کنید.
  • رتبه‌بندی کلمات کلیدی خود را در نتایج جستجوی موبایل نظارت کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که نسخه موبایل وب‌سایت شما جذاب است و بدون مشکل عمل می‌کند.
استفاده از AMP

استفاده از AMP

یک بحث دیگری که وجود دارد استفاده از AMP (شتاب‌ده‌ی صفحات موبایل) برای افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت در موبایل است. AMP یک کد HTML با ویژگی‌های سفارشی است که امکان ارائه سریع‌تر محتوای استاتیک را فراهم می‌کند. در سال ۲۰۱۷، این یکی از پروژه‌های اصلی جستجوی موبایل بود.

خوشبختانه وردپرس برای این مورد هم راه‌حل دارد. توسعه‌دهندگان افزونه‌های وردپرسی برای AMP هم یک افزونه بسیار مناسب تهیه کرده‌اند تا شما را از درگیری با کدها دور کنند.

برای مشاهده صفحه افزونه وردپرس AMP کلیک کنید

 

۳ – ۳ – ۴ – سایت مپ

نقشه سایت یا سایت مپ به ربات‌های گوگل کمک می‌کند تا محتوای شما را بهتر بررسی کنند یا اصطلاحاً crawl کنند. سایت مپ یک فایل است که در آن‌همه بخش‌های وب‌سایت ذکرشده است. بهتر است که هنگام راه‌اندازی وب‌سایت، سایت مپ آن را نیز فعال کنید.

داشتن نقشه سایت به این معنی نیست که رتبه سایت شما بهتر می‌شود بلکه باعث می‌شود ربات‌های گوگل راحت‌تر در سایت شما بخزند. به گفته گوگل، استفاده از سایت مپ امتیاز مثبتی دارد اما نداشتن آن دلیلی برای مجازات سایت شما نخواهد بود.

نکات مهم:

  • همه وب‌سایت‌ها به نقشه سایت احتیاج ندارند.
  • بیشتر نقشه‌های سایت XMLهستند.
  • نقشه سایت نباید حاوی بیش از ۵۰،۰۰۰ نشانی اینترنتی (URL) باشد و نمی‌تواند بیش از ۵۰ مگابایت باشد.
  • نقشه سایت را در دایرکتوری روت وب‌سایت خود قرار دهید:
استفاده از سایت مپ در سایت

استفاده از سایت مپ در سایت

 

۳ – ۳ – ۵ – Robots.txt

Robots.txt فایلی است که به خزنده‌ها اجازه خزیدن در برخی از صفحات سایت را نمی‌دهد. در https://example.com/robots.txt قرار دارد و عمومی است. استفاده از این فایل هنگامی‌که نمی‌خواهید برخی اسکریپت‌ها، فایل‌ها یا تصاویر غیرضروری ایندکس شوند، مفید است.

نکات مهم:

  • برای مخفی کردن محتوا از موتورهای جستجو از txt استفاده نکنید.
  • خزندگان یا روبات‌های مخرب نباید قادر به نقض txt باشند.
استفاده از robots.txt

استفاده از robots.txt

۳ – ۴ – هک‌های تکنیکال سئو

بسیاری از هک‌های سئو وجود دارد که باعث افزایش عملکرد وب‌سایت شما می‌شود. ابتدا با تجزیه‌وتحلیل وضعیت فعلی شروع کنید. این به شما کمک می‌کند فرصت‌ها را پیدا کنید.

SEOSiteCheckup ابزاری عالی برای تجزیه‌وتحلیل سئو داخلی است. می‌توانید هرروز یک URL را تجزیه‌وتحلیل کرده و بدون ثبت‌نام در سایت فایل PDF آن را دانلود کنید.

هک‌های تکنیکال سئو

هک‌های تکنیکال سئو

HTTPS در مقابل HTTP

در سال ۲۰۱۴، گوگل اعلام کرد که رتبه وب‌سایت‌هایی که HTTPS / SSL دارند را ارتقا می‌بخشد. در حال حاضر می‌دانیم که این یک فاکتور رتبه‌بندی سبک است که تأثیر کمی در رتبه‌بندی سایت شما دارد. بااین‌حال، امنیت یک عامل روانی قوی است. به‌عنوان‌مثال، مرورگر گوگل کروم وب‌سایتی را که با SSL رمزگذاری نشده باشد را به‌عنوان ناامن تشخیص می‌دهد و عبارت ” not secure ” را نشان می‌دهد که بر تعامل کاربر تأثیر منفی می‌گذارد.

HTTPS در مقابل HTTP

HTTPS در مقابل HTTP

فصل ۴ – محتوا و سئو

آیا محتوا و سئو دو اصطلاح مستقل هستند یا یک زوج ایده آل؟ بسیاری از بازاریابان تصور می کردند که آن‌ها بازیکنان جداگانه‌ای هستند. بیایید دریابیم که چگونه می‌توانید از هم‌افزایی آن‌ها بهره‌مند شوید.

در میان برخی بازاریابان یک اسطوره محبوب وجود دارد که به محتوای کامل نیاز به سئو ندارد. حقیقت این است که آن‌ها اشتباه کردند و ما به شما نشان خواهیم داد که چرا.

آیا می‌توانید بدون بهینه‌سازی صفحه یا بدون یک بک لینک واحد، محتوای باکیفیت بالا را تصور کنید؟ به همین ترتیب، آیا می‌توانید یک وب‌سایت کاملاً بهینه و مملو از محتوا را تصور کنید که هیچ‌کس آن را نخواند؟

برخی از مردم هنوز هم اعتقاد دارند که:

  • سئو برای موتورهای جستجو است
  • محتوا برای انسان است

این افراد کاملاً در اشتباه هستند! محتوا و سئو باهم همپوشانی دارند. شما فقط باید محتوای منحصربه‌فرد را ایجاد کنید و آن را به‌طور هم‌زمان برای موتورهای جستجو و افراد بهینه کنید. به این تکنیک گاهی “سئو محتوا ” یا “نوشتن مقاله سئو شده ” گفته می‌شود.

۴ – ۱ – چه محتوایی باید ایجاد کنم؟

این اولین و مهم‌ترین سؤال است. پاسخ (حداقل در تئوری) ساده است: “منحصربه‌فرد باشید “. ایجاد محتوای اورجینال، تأمل‌برانگیز و جذاب یک شروع عالی است. محتوا و سئو از ابتدا باید دست‌به‌دست هم دهند. می‌توانید انواع مختلفی از مطالب را انتخاب کنید:

وبلاگ‌ها

وبلاگ‌ها به‌خصوص در سال‌های گذشته بسیار محبوب هستند. یک وبلاگ خوب منبع خوبی برای جذب کاربر نه‌فقط برای وبلاگ نویسان بلکه برای وب‌سایت‌های فروشگاهی یا ارائه‌دهندگان خدمات حرفه‌ای است. وبلاگ نویسی همچنین راهی برای کسب درآمد با انجام کاری است که شما دوست دارید (وبلاگ نویسان مسافرتی، وبلاگ نویسان بازاریابی و غیره).

شما هر کسب‌وکاری را شروع کنید می‌توانید در منابع انگلیسی مطالب خوبی را به دست آورید. کافی است آن‌ها را ترجمه کنید. ما در تیم یوتا وردپرس هم مقالات خارجی را ترجمه می‌کنیم و هم خودمان به‌صورت انحصاری تولید محتوا می‌کنیم.

نکات مهم:

  • اورجینال باشید؛ یعنی محتوای شما منحصربه‌فرد باشد.
  • تحقیقات خود را انجام داده و از داده‌های منحصربه‌فرد استفاده کنید.
  • مطالب باکیفیت و با ارزش افزوده بالا ایجاد کنید.
  • با شرکت‌های بزرگ در حیطه کاری خودتان همکاری کنید.

صفحات محصول

صفحات محصول باکیفیت باید اولویت اصلی هر فروشگاه اینترنتی باشد. اغلب صفحات محصول به‌عنوان صفحات فرود برای کمپین‌های PPC، از جمله بازاریابی AdWords یا رسانه‌های اجتماعی پولی استفاده می‌شوند. صفحات محصول شما باید از نظر سئو کاملاً بهینه باشد. تعداد کلمات آن باید حداقل ۵۰۰ کلمه باشد.

این مورد باید به‌صورت منحصربه‌فرد نوشته شود. البته اگر شما یک محصول را از یک سایت خارجی تهیه کرده‌اید و توضیحات انگلیسی دارد می‌توانید آن را به فارسی روان برگردانید. کاری که ما در حال حاضر انجام می‌دهیم. بعد از خرید قالب وردپرس اورجینال یا افزونه وردپرس اورجینال از سایت‌های خارجی، مطالبی که آن‌ها برای توضیحات محصول ذکر کرده‌اند را ترجمه می‌کنیم.

نکات مهم:

  • باید صفحه محصول شما تا حد امکان ساده باشد و لینک‌های خروجی زیادی نداشته باشد.
  • از عکس‌های حرفه‌ای محصولات استفاده کنید.
  • در صفحه محصول سرعت وب‌سایت و UXمناسب مهم‌تر از بخش‌های دیگر سایت هستند.

 

بررسی‌ها

نوشتن یک بررسی چیز جدیدی نیست اما در دنیای اینترنت، همه‌چیز قابل بررسی است. شما می‌توانید فیلم‌ها، کافه‌ها، رستوران‌ها، بازی‌ها و … را بررسی کنید و در مورد آن‌ها مقاله بنویسید. اگر بتوانید یک سایت تأثیرگذار و قابل‌اعتماد شوید، نظرات مردم را جلب می‌کنید و می‌توانید برای بررسی‌های خود اسپانسر بگیرید.

برای این مورد نیز می‌توانید از سایت‌های خارجی استفاده کنید و شما فقط کار ترجمه را انجام دهید.

نکات مهم:

  • یک موضوع خاص را انتخاب کنید.
  • نگران رقبایی که هزینه زیادی می‌کنند نباشید.
  • ثبات، کلید اصلی برای تبدیل‌شدن به یک برند قوی است.

 

مطالعات موردی و تحقیقات اورجینال

در مورد چگونگی انجام کارها مقاله بنویسید، داده‌های جالبی را که جمع‌آوری کرده‌اید به اشتراک بگذارید، نشان دهید استراتژی رضایت مشتری شما چیست یا چگونه در هنگام راه‌اندازی یک محصول جدید شکست خورده‌اید. احتمالاً بهترین چیز در مورد مطالعات موردی این است که همیشه منحصربه‌فرد هستند و اطلاعات جدیدی را برای خوانندگان به ارمغان می‌آورند.

برای این مورد هم می‌توانید از جدیدترین تحقیقات که در سایت‌های خارجی قرار داده شده‌اند استفاده کنید. برگرداندن و ترجمه مقالات خارجی به فارسی از نظر گوگل همانند نوشتن یک محتوا منحصربه‌فرد است. فقط در پایان مقاله خود لینک منبع را قرار دهید.

نکات مهم:

  • روی موضوع خود وقت بگذارید، تحقیقات خود را انجام دهید، داده‌های اورجینال کافی تهیه کنید و صادق باشید (دروغ نگویید)
  • اگر در مورد مشاغل خود می‌نویسید، پشت ‌کار را به کاربران نشان دهید.
  • خجالتی نباشید، مردم علاقه‌مند به داستان‌های موفقیت‌آمیز نیستند. از شکست‌ها هم بنویسید.

 

اینفوگرافیک

همه کاربران اینفوگرافیک را دوست دارند و می‌پسندند زیرا مطلب را به‌سادگی بیان می‌کند همچنین به اشتراک‌گذاری و دانلود آن‌ها آسان است. اگر می‌خواهید از اینفوگرافیک به‌عنوان یک جایگزین متن استفاده کنید توصیه می‌کنم اصلاً اینفوگرافیک تهیه نکنید. اینفوگرافیک باید متن شما را به‌صورت تصویری بیان کند نه اینکه جای آن را بگیرد.

ایجاد اینفوگرافیک به معنای آسان خواندن اطلاعات است. برای ایجاد اینفوگرافیک می‌توانید از سایت renderforest استفاده کنید.

نکات مهم:

  • اینفوگرافیک ها هنوز هم اشتراک‌گذاری و ارتباط بالایی دارند، بنابراین حتماً با داده‌ها و طراحی بازی کنید.
  • فقط از مهم‌ترین داده‌ها استفاده کنید.
  • داستانی را ایجاد کنید، نمودارها یا تصاویر را اضافه کنید.
  • هنگام بارگذاری اینفوگرافی به‌عنوان عکس، فراموش نکنید که متن را بنویسید زیرا خزندگان نمی‌توانند متن را در تصویر “بخوانند “.

 

آموزش، راهنمایی، چگونه، ترفندها و نکات

بسیاری از اوقات، راهنماها به‌عنوان بخشی از وبلاگ‌ها منتشر می‌شوند. “راهنمای …”، “چگونه … ” و “آموزش … ” کلمات کلیدی جذاب هستند. می‌توانید پاسخ این راهنمایی‌ها را بنویسید، اما به خاطر داشته باشید که در حال حاضر صدها سایت از این مدل وجود دارند. هیچ‌وقت از دیگران کپی نکنید و ترفندها و نکات مختلفی را نسبت به رقبا ارائه دهید.

مثلاً: چگونه پیتزا بپزیم یا آموزش درست کردن پیتزا یا راهنمایی در مورد درست کردن پیتزا

نکات مهم:

  • می‌توانید با استفاده از فیلم آموزشی، ترفندها و سؤالات را پاسخ دهید.
  • از صاحب کالا یا فروشنده یا شخص سؤال‌کننده مطلع شوید تا احتمالاً بتوانید یک بک لینک یا اشتراک در پروفایل شبکه‌های اجتماعی خود داشته باشید.
  • اگر در حال نوشتن راهنمایی برای محصول خود هستید، راهنمایی را در صفحه فرود محصول قرار دهید تا از این طریق ترافیک اضافی و یک بک لینک داخلی بدست آورید.
لیست‌های برتر

یکی دیگر از فرم‌های محبوب محتوای نوشتاری، نوشتن لیست‌های برتر حوزه‌های مختلف است. به‌عنوان‌مثال می‌توانید از عبارات “بهترین … “، “برترین … “، “تاپ ترین … ” و امثال این عبارات استفاده کنید. این نوع جستجو بسیار محبوب است و شما می‌توانید بازدیدکنندگان زیادی را به سمت سایت خود بکشید.

نکات مهم:

  • سرتیترها همه‌چیز را در مورد پست می‌گویند. در نوشتن آن‌ها دقت داشته باشید.
  • ساختار را ساده نگه‌دارید.
  • از منابع اطلاعات اثبات‌شده استفاده کنید.
  • از خوانندگان بخواهید موارد دیگر را در بخش دیدگاه‌ها ذکر کنند.

 

مصاحبه‌ها

دریافت اطلاعات و نظرات منحصربه‌فرد از یک فرد باتجربه بسیار عالی است! این کمک می‌کند تا اعتبار، ترافیک، اشتراک‌گذاری و بک لینک ایجاد شود. از این گذشته، اگر کسانی که با آن‌ها مصاحبه می‌کنید دارای مخاطبان زیادی باشند و فایل مصاحبه را به اشتراک بگذارند، ترافیک بالایی را به‌صورت رایگان برای شما ایجاد می‌کنند. می‌توانید یک فیلم یا پادکست از مصاحبه ضبط کنید و در سایت خود قرار دهید البته نوشتن متن مصاحبه هم باید انجام شود.

نکات مهم:

  • سعی کنید با یک شخص مشهور مصاحبه کنید.
  • یک ساختار واضح از مصاحبه تنظیم کنید.
  • سؤالات باید به‌طور طبیعی جریان پیدا کنند.

 

ویدئوها

تعامل بیشتر، اشتراک‌گذاری بالا، لایک، بک لینک و تبدیل بیشتر؛ این‌ها بزرگ‌ترین مزیت استفاده از محتوای ویدیویی هستند. ویدئوها می‌توانند نرخ تبدیل را تا ۸۰٪ افزایش دهند.

نکات مهم:

  • موضوع ویدئو را بنویسید، آن را اصلاح و تمرین کنید سپس شروع به ضبط کردن و درست کردن کنید.
  • برای بودجه سخت‌افزاری و ویرایش نرم‌افزار و یا برای استخدام تدوینگر و ویرایش گر حرفه‌ای، مقداری بودجه تهیه کنید.
  • در داخل ویدئو از متن استفاده کنید.
  • برای توجیه زمان و هزینه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌اید، یک برنامه بازاریابی تهیه کنید یا حداقل فعالیت‌های تبلیغی اولیه را برنامه‌ریزی کنید.

البته، شما همیشه نیازی به ایجاد ویدئو به‌صورت اختصاصی ندارید. با اشتراک‌گذاری یا قرار دادن ویدئو یک متخصص، نوشته خود را جالب‌تر کنید! این می‌تواند محتوای شما را غنی سازد و باعث شود که خواننده در وب‌سایت شما طولانی‌تر بماند.

 

کتاب‌های الکترونیکی

کتاب‌های الکترونیکی معمولاً برای بازاریابی ویروسی استفاده می‌شوند. شاید بیشتر در صنعت B2B وجود داشته باشد اما هنوز بسیاری از وب‌سایت‌های B2C وجود دارد که برای دانلود کتاب نیاز به یک آدرس ایمیل دارند. اگر شما می‌خواهید برای دانلود کتاب الکترونیکی خود از کاربران ایمیل دریافت کنید باید دلیل خوبی را ارائه دهید و کتاب شما هم ارزشمند باشد. کتاب‌های الکترونیکی معمولاً به‌صورت PDF و حاوی مطالب طولانی هستند.

نکات مهم:

  • PDF را به‌عنوان یک کتاب مناسب بنویسید: شما به یک موضوع جذاب، عنوان، پیش‌نمایش، نویسنده معتبر، تصحیح مناسب و طراحی جذاب نیاز دارید
  • به کاربران انگیزه دهید تا کتاب را دانلود کنند: از کتاب‌های الکترونیکی با اطلاعات منحصربه‌فرد و ترفندهای ویژه استفاده کنید که در وب‌سایت شما یا در مقایسه با رقبا قابل یافتن نیستند.

۴ – ۲ – طول پست مطلوب وبلاگ چقدر باید باشد؟

تا چند سال پیش، پست‌های طولانی پر از کلمات کلیدی به‌راحتی در موقعیت‌های برتر گوگل قرار می‌گرفتند و به‌جایی رسیده است که به نظر می‌رسد صدها مقاله تقریباً یکسان با همان کلمات کلیدی وجود دارند.

ایجاد محتوا به خاطر محتوا دیگر کار نمی‌کند.

اگر مقاله‌ای می‌نویسید، باید توجه خواننده را جلب کنید، صرفاً مقاله‌ای ننویسید که فقط برای گوگل باشد باید برای کاربران مقاله بنویسید. نوشتن مقاله با عنوان مناسب، پاراگراف جذاب اول، نوع محتوا و از همه مهم‌تر ساختار کلی محتوای شروع می‌شود. از <title>، <h1، h2، h3،…> و سایر برچسب‌های HTML به‌طور صحیح استفاده کنید. طبق گفته سایت Medium مقالات با زمان خواندن ۷ دقیقه، مقالات ایده آل و مناسبی هستند.

۴ – ۳ – در مورد مطالب تکراری در سایر مقالات یا بخش‌های وب‌سایت باید چکار کرد؟

دیر یا زود، همه ما به جایی می رسیم که باید چند بخش که در جایی دیگر در وب سایت خود نوشتیم را تکرار کنیم. اگر محتوای وبلاگ زیادی در وب سایت شما وجود دارد ، می توانید از ۳۰۱ تغییر مسیر یا عنصر پیوندی rel = “canonical” استفاده کنید.

گوگل بسیار هوشمند است و به کپی کردن مطالب از سایت های دیگر بسیار حساس است. اگر شما محتوای تکراری در داخل سایت خود داشته باشید گوگل آنها را تشخیص میدهد و فقط یکی از آنها را نمایش میدهید و بقیه موارد را از نتایج گوگل حذف میکند.

میتوانید با کمک سایت copyscape محتوای تکراری سایت خودتان را مشاهده کرده و در صورت امکان آنها را تصحیح کنید.

فصل ۵ – جستجو کلمات کلیدی

تحقیقات کلمات کلیدی یکی از کارهای اساسی سئو است. در این فصل ، نحوه یافتن موقعیت مناسب خود و چگونگی پیدا کردن کلمات کلیدی سودآور برای رتبه بندی را می آموزید.

ایجاد محتوا بدون تحقیق در مورد کلمات کلیدی فایده ای ندارد. محتوای بدون بهینه سازی مناسب رتبه بندی نمی شود در نتیجه میزان ترافیک وب سایت پایین خواهد بود. شما فقط باید بدانید که برای ایجاد ترافیک بالا، چه کلمات کلیدی را هدف قرار می دهید.

۵ – ۱ – کلمات کلیدی را کجا پیدا کنیم؟

روشهای مختلفی برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارد. اولین کار شما تهیه کلمات کلیدی بذر است – عباراتی که از آنها به عنوان پله برای یافتن ایده های بیشتر برای کلمه کلیدی استفاده خواهید کرد. به عنوان مثال اگر یک وبلاگ در مورد قهوه دارید، عبارات ساده ای از قبیل “دانه های قهوه” ، “دستگاه های قهوه” یا “اسپرسو” بسیار عالی کار خواهند کرد.

روش های کلاسیک برای جستجوی کلمات کلیدی:

پیشنهادات گوگل

گوگل بسیاری از پیشنهادات کلمات کلیدی را مستقیماً در SERP ارائه می دهد. امکاناتی مانند Google Autocomplete, People Also Ask or Related Searches می توانند منبع بزرگی از ایده های کلمات کلیدی باشند. با ویژگی تکمیل خودکار، فقط کافی است کلید واژه بذر خود را در جستجوی گوگل بنویسید تا پیشنهادات به صورت خودکار ظاهر شوند.

پیشنهادات کلمه کلیدی گوگل

پیشنهادات کلمه کلیدی گوگل

می توانید کلمه کلیدی بذر خود را با حروف مختلف از الفبا ترکیب کنید تا ایده های کامل تری داشته باشید (به عنوان مثال بازاریابی ایمیل a ، بازاریابی ایمیل b و…)

در اینجا مثال دیگری از ایده های کلمه کلیدی است که می توانید در صفحه نتایج گوگل پیدا کنید:

تحقیق کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی

تمام پیشنهادات مبتنی بر نمایش داده های جستجوی ارگانیک مورد استفاده افراد در سراسر جهان است و کاملا کاربردی است.

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

بسیاری از ابزارهای رایگان برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد که می توانند صدها ایده از کلمه کلیدی را بر اساس یک کلمه کلیدی بذر واحد ارائه دهند. یکی از محبوب ترین آنها Google Keyword Planner است گرچه تمرکز اصلی آن تحقیق کلمات کلیدی برای تبلیغات PPC است اما میتوانید به شما در یافتن کلمات مرتبط بسیار کمک کند.

یکی دیگر از ابزارهای محبوب محبوب AnswerThePublic است که به طور خودکار صدها پیشنهاد خودکار گوگل را تولید می کند.

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

البته دسترسی به ویژگیهای ابزارهای رایگان بسیار محدود هستند. آنها پیشنهادات کلیدی زیادی را ارائه می دهند، اما اگر شما تعداد زیاد کلمه کلیدی داشته باشید این ابزارهای رایگان پاسخگو نیستند و باید از ابزارهای حرفه ای مانند KWFinder استفاده کنید. اگر توان پرداخت دلاری دارید این ابزارها میتوانند بسیار مفید باشند. البته این ابزار ۱۰ روز استفاده رایگان دارد و نیازی به اطلاعات کارت بانکی هم ندارد.

 

پلتفرم های دیگر

تقریباً در هر مکانی می توانید به دنبال ایده های کلمات کلیدی باشید. برای استفاده از سؤالات، ارتباط برقرار کردن و به اشتراک گذاشتن ایده ها ، از وب سایتهایی که در رتبه بالایی دارند استفاده کنید. به عنوان مثال اگر فروشگاه اینترنتی دارید میتوانید از قسمت جستجو دیجی کالا هم استفاده کنید.

جستجو کلمات کلیدی دیجی کالا

جستجو کلمات کلیدی دیجی کالا


تحقیق کلمات کلیدی در دیجی کالا

تحقیق کلمات کلیدی در دیجی کالا

برخی از محبوب ترین سیستم عامل ها برای یافتن ایده های کلمات کلیدی:

یوتیوب

دیجی کالا

ویکیپدیا

انجمن ها

و غیره.

۵ – ۲ – معیارهای کلمه کلیدی

در گذشته، تولیدکنندگان محتوا فقط برای یافتن کلمات کلیدی با حجم جستجوی بالا تحقیقات کلمات کلیدی انجام می‌دادند. آن‌ها کلمات کلیدی را برای فریب الگوریتم‌های موتور جستجو و اطمینان از رتبه‌های بالا در جستجوی ارگانیک در محتوا قرار می‌دادند اما حالا این دیگر کمک نمی‌کند زیرا تحقیقات کلمات کلیدی بسیار پیچیده‌تر شده است!

این روزها شما باید با معیارهای بیشتری کار کنید زیرا الگوریتم RankBrain Google همه‌چیز را می‌داند!

الگوریتم Google RankBrain
الگوریتم RankBrain گوگل جزء الگوریتم گوگل مبتنی بر هوش مصنوعی است. این الگوریتم کمک می‌کند تا گوگل به درک هدف از پرس‌وجو جستجو بپردازد و به لطف سیستم یادگیری ماشین، مرتبط‌ترین نتایج را به دست آورد.

 

کلمات کلیدی مرتبط با حجم جستجوی بالا و مشکل کم کلمه کلیدی – ترکیبی ایده آل از سه عامل مهم تحقیق در کلمات کلیدی هستند.

حجم جستجو کلمات کلیدی دم‌کوتاه در مقابل دم بلند

با جستجوی کلمات کلیدی دم بلند یا دم متوسط شروع کنید. کلمات کلیدی دم بلند حجم جستجوی کمتری دارند اما هزاران نفر وجود دارند که به این شکل جستجو می‌کنند و این فرصتی مناسب برای شما است. بازدیدکنندگانی که شما را از طریق کلید واژه‌های دم بلند پیدا می‌کنند، بیشتر با محتوای شما درگیر می‌شوند و نرخ تبدیل آن‌ها نیز بیشتر است.

کلمات کلیدی دم‌کوتاه در مقابل دم بلند

کلمات کلیدی دم‌کوتاه در مقابل دم بلند

 

بزرگ‌ترین مزیت کلمات کلیدی دم بلند، حجم جستجوی آن‌هاست. بعضی‌اوقات ممکن است به‌اندازه ۱۰۰ جستجو در هر ماه باشد. با استفاده از کلمات کلیدی دم بلند می‌توانید از این ۱۰۰ جستجو بیشترین بازدید را داشته باشید.

 

دشواری کلمه کلیدی

پس از پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب، باید ارزیابی کنید که این کار چقدر سخت خواهد بود. دشواری کلمه کلیدی یک متریک بسیار مفید است که به شما در بهبود رتبه آنها کمک خواهد کرد. به عنوان نمونه شما در Google Keyword Planner میتوانید این موضوع را به راحتی مشاهده کنید. قیمت هر کدام از کلمات کلیدی بالاتر باشد دشواری آن نیز بیشتر خواهد بود. دقت کنید منظور از دشواری رسیدن با آن کلمه کلیدی به رتبه های بالای گوگل است به عبارت دیگر تعداد سایت هایی که از آن کلمه کلیدی استفاده کرده اند بیش از اندازه است.

هدف جستجو

تجزیه و تحلیل SERP بخش مهمی از تحقیق کلمات کلیدی است. این به شما کمک می کند تا دریابید که:

  1. شما قادر به رقابت در وب سایت های رتبه های بالا هستید.
  2. هدف جستجو در پشت کلمات کلیدی است که میخواهید آنها را بهینه کنید.

با نگاهی به SERP می توانید هدف از جستجوی کاربران را تشخیص دهید. وقتی کاربران به دنبال “دستور تهیه پیتزا خانگی” هستند  احتمالاً نمی خواهید پیتزا بخرند. همیشه این را بخاطر بسپارید، بنابراین نمی توانید در کلمات کلیدی اشتباه به خوبی بهینه سازی را انجام دهید.

در کل ۴ نوع جستجو مختلف وجود دارد:

  1. ناوبری – جستجوی یک وب سایت / مارک خاص (“یوتا وردپرس”)
  2. اطلاعاتی – جستجوی اطلاعات عمومی (“نحوه تهیه قهوه”)
  3. کاربردی – کاربر می خواهد چیزی را به صورت آنلاین بخرد (“خرید قالب وردپرس “)
  4. تجاری – کاربر تحقیق را قبل از خرید انجام می دهد (“بررسی شیائومی نوت ۱۰”)

فصل ۶ – لینک بیلدینگ یا لینک سازی

در فصل ششم آموزش سئو وردپرس برای مبتدیان، در مورد ایجاد لینک – یکی از مهمترین جنبه های بهینه سازی موتور جستجو بحث خواهیم کرد.

لینک سازی فرایندی برای دسترسی به لینک ها از وب سایت های دیگر است. از نظر فنی ، بک لینک ها، لینک های ابر متن هستند که به عنوان پیمایش در بین وب سایت ها استفاده می شوند لینک ها توسط موتورهای جستجو خزیده می شوند که به آنها امکان می دهد محتوای وب را فهرست بندی کنند.

۶ – ۱ – چرا لینک بیلدینگ یا لینک سازی بسیار مهم است؟

گوگل از لینک سازی برای کاوش در وب سایت های جدید و تعیین رتبه کلی وب سایت در SERP استفاده می کند. به عبارت دیگر ، آنها محتوای جدید را کاوش کرده و براساس اهمیت دامنه لینک شده از منابع خارجی ، اهمیت دامنه یک وب سایت را تعیین می کنند.

هنگامی که گوگل در دهه ۱۹۹۰ PageRank را معرفی کرد ، از تعداد لینک دهنده به عنوان یک معیار مهم در رتبه بندی کلی استفاده شد. هر چه تعداد لینکهای بیشتری به دست می آوردید، رتبه شما بهتر بود. از آنجا که این امر به راحتی قابل سوءاستفاده بود، چندین بروزرسانی الگوریتم گوگل بر مجازات تکنیک های ایجاد لینک سایه دار (سئو کلاه سیاه) متمرکز شده اند. امروزه، ساخت لینک در مورد تعداد بک لینک نیست بلکه بیشتر در مورد کیفیت و مرتبط بودن آن است.

۶ – ۲ – انواع بک لینک

به طور کلی ، دو نوع بک لینک وجود دارد:

  • بک لینک های دوفالو(Do-follow) به ربات های گوگل اجازه میدهد تا لینک را دنبال کنند و از محتویات آن مطلع شوند. هرچه کیفیت سایتی که به آن لینک داده اید بالاتر باشد رتبه سایت شما بهتر خواهد شد.
  • بک لینک های نوفالو (No-follow) به ربات های گوگل اجازه نمیدهد که لینک را دنبال کنند در نتیجه هیچ امتیازی به وب سایتی که لینک به آن داده شده است داده نمیشود. اگر میخواهید به یک سایتی با رتبه پایین تر از خودتان و یا غیرمرتبط با کسب و کار خودتان لینک دهید حتما از تگ اچ تی ام ال (HTML) rel = “nofollow”  استفاده کنید تا خزندگان گوگل آن را دنبال نکنند.
لینک های دوفالو در مقابل فالو

لینک های دوفالو در مقابل فالو

 

در تصویر بالا ، سایت A به هر دو سایت B و C لینک شده است اما فقط لینک به سایت B ارزش دارد و لینک داده شده به سایت C برچسب نوفالو دارد ، بنابراین هیچ ارزشی به سایت C منتقل نمی شود.

 

لینک های نوفالو از نظر سئو هیچ ارزشی ندارند.

۶ – ۳ – متن لنگر

متن لنگر یا انکر تست (anchor text) بخشی قابل مشاهده و قابل کلیک با لینک است. این به خزندگان کمک می کند تا صفحه لینک شده را مشخص کنند. اگر صفحات بیشتری با اصطلاحات خاصی که در متون لنگر استفاده شده اند به شما لینک دهند، ممکن است به شما در رتبه بندی این اصطلاحات در موتورهای جستجو کمک کند.

اگر به این شکل است ما تنها نیاز به بک لینک های زیادی با کلمه کلیدی موردنظر به عنوان متن لنگر داریم، درست است؟

به این راحتی نیست. پروفایل متن لنگر بیش از حد بهینه سازی شده توسط گوگل ممکن است به مجازات الگوریتمی منجر شود. بهتر است متن های لنگر را طبیعی جلوه دهیم تا اینکه سعی کنید آنها را به صورت مصنوعی بچرخانید.

برای لینک های داخلی هم این موضوع صدق میکند یعنی شما میتوانید روی یک یا چند کلمه کلیدی خاص تمرکز کنید و آنها را تا حد معقولی در نوشته های خودتان قرار دهید. مثلا ما بیشتر تمرکز خود را روی برندسازی قرار داده ایم یعنی روی نام یوتا وردپرس تمرکز کرده ایم و بیشترین لینک دهی ما به نام یوتا وردپرس است. کلمات کلیدی بعدی آموزش وردپرس، قالب وردپرس، افزونه وردپرس و … است.

متن لنگر یا انکر تکست

متن لنگر یا انکر تکست

 

باید بین انواع لنگرهای زیر تعادل وجود داشته باشد:

  • کلمات کلیدی و عبارات (“آموزش سئو”)
  • برندها (“یوتا وردپرس”)
  • اصطلاحات همراه با برند (“آموزش سئو یوتا وردپرس”)
  • لنگرهای عمومی (“صفحه”)
  • URL های خاص (“com)
  • CTA (“اینجا کلیک کنید” ،” ادامه مطلب “)
۶ – ۴ – جنبه‌های کیفیت بک لینک

گوگل از چندین جنبه کیفیت وب سایتهای مراجعه کننده را در نظر می گیرد:

  • اهمیت و قدرت دامنه
  • اهمیت و قدرت صفحه
  • سایر معیارهای کیفیت پروفایل لینک

چندین معیار توسط Moz و Majestic وجود دارد که به ما در ارزیابی / تقریبی این خصوصیات کمک می کند:

  • اهمیت و قدرت صفحه Moz (PA)
  • اهمیت و قدرت دامنه Moz (DA)
  • جریان قابل اعتماد Majestic (TF)
  • جریان مستند Majestic (CF)

هرچه مقدار بیشتر باشد، کیفیت بک لینک نیز بالاتر است.

وارد این دو سایت شوید و دامنه خودتان را وارد کنید. اطلاعات جالبی در مورد لینک های موجود در سایت خود به دست می آورید.

۶ – ۵ – استراتژی‌های بک لینک

دستیابی به بک لینک با کیفیت بالا کار ساده ای نیست. ساده ترین تکنیک هایی که موجود (تبادل لینک یا عضویت در دایرکتوری) بودند دیگر کار نمی کنند، در حال حاضر سئو کردن سایت نیاز به زمان و تلاش زیادی دارد و باید برای آن استراتژی های مناسبی را در نظر داشته باشید.

بیایید به بهترین کارهایی که در حال حاضر میتوان برای سئو انجام داد بپردازیم:

نوشتن مطلب به عنوان مهمان

نوشتن و ارسال مقاله به عنوان مهمان در سایت های دیگر احتمالاً محبوب ترین روش لینک بیلدینگ است. این معادله ساده است: شما پستی را می نویسید و آن را در وب سایت دیگری منتشر می کنید. وب سایت محتوای رایگان دریافت می کند و شما یک بک لینک رایگان دریافت خواهید کرد. برد – برد.

علاوه بر دریافت لینک از سایت میتوانید بر روی ورود کاربران به سایت خود هم حساب باز کنید. اگر مطلب شما جذاب باشد احتمالا کسانی که مطلب شما را میخوانند روی لینک سایت شما کلیک کنید و وارد سایت شما شوند و این یعنی دریافت بازدیدکننده رایگان و مناسب برای کسب و کار شما. تبدیل این نوع بازدیدکننده به خریدار بسیار آسان تر از بازدیدکنندگانی است که از طریق جستجوی گوگل وارد سایت شما میشوند.

برای دریافت بک لینک از سایت فارسی زبان میتوانید از سایت ویرگول و برای دریافت از سایت خارجی میتوانید از سایت Medium استفاده کنید.

 

بک لینک های رقبا

یک استراتژی وقت گیر اما کاملاً مؤثر، یافتن مواردی است که برای دیگران مفید است. وب سایت هایی را که به رقبای شما لینک دارند بررسی کنید و سعی کنید شما هم از آنها لینک دریافت کنید.

آسانترین راه برای یافتن بک لینک های رقبا، استفاده از ابزارهای بک لینک مانند neilpatel است. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که دامنه رقیب خود را وارد کنید و ابزارها بک لینکهایی را که سایت موردنظر دارد را به شما نمایش میدهد.

بک لینک های رقبا

بک لینک های رقبا

این کار را میتوانید برای یک آدرس خاص از سایت انجام دهید.

تحقیق بک لینک های رقبا

تحقیق بک لینک های رقبا

هنگامی که بک لینک های رقبای خود را پیدا کردید، زمان آن رسیده که بهترین فرصتها را تحلیل کنید. شما باید مطالب زیر را در نظر بگیرید:

  • ارتباط لینک – آیا لینک مربوط به مطالب شما است؟
  • قدرت لینک – اهمیت و قدرت (authority) صفحه لینک داده شده چقدر است؟
  • احتمال تکرار بک لینک – آیا من می توانم همان بک لینک را بدست آورم؟

مرحله بعد، به اصطلاح دسترسی الکترونیکی است – برای تعویض بک لینک رقبای خود (همچنین به عنوان تکنیک آسمان خراش معروف است) با صاحبان وب سایت تماس بگیرید یا بک لینک خود را به عنوان منبع اضافی اضافه کنید.

 

در اینجا برخی دیگر از تکنیک های محبوب لینک بیلدینگ را معرفی کرده ایم:

  • بک لینک های شبکه های اجتماعی: محتوای خود را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید، آن را در اینستاگرام تبلیغ کنید، به بحث و گفتگو بپیوندید، درباره پست های مربوطه نظر دهید و ارتباط برقرار کنید.
  • ساختمان لینک شکسته: وب سایت هایی را با لینک های غیرفعال پیدا کنید و محتوای خود در اختیار آنها بگذارید تا به جای آنها پیوند برقرار کنند.
  • مقالات روابط عمومی که توسط متخصصان نوشته شده و در پورتال های خبری منتشر شده است، به شما لینک های باکیفیت می دهند اما بودجه ای را برای این کار تهیه می کنید و اطمینان حاصل کنید که آنها واقعاً مرتبط هستند
  • خرید بک لینک از ریپورتاژ آگهی
  • نوشتن توضیحات برای محصولی که دارای بک لینک به وب سایت شماست
  • دریافت بک لینک از انجمن ها، سایتهای پرسش و پاسخ، لیست های برتر، نظرات و غیره (به خاطر داشته باشید که بیشتر این سایت ها دارای لینک باکیفیت هستند)
۶ – ۶ – تکنیک‌ها و پنالتی‌های کلاه‌سیاه

بک لینک های پولی و پیوند PBN (شبکه وبلاگ خصوصی) راه دیگری برای ایجاد بک لینک هستند اما این تکنیک ها به عنوان کلاه سیاه (یا کلاه خاکستری) در نظر گرفته می شوند. گوگل ممکن است این الگو را تشخیص داده و وب سایت شما را مجازات کند. از طرف دیگر ، این تکنیک ها به خوبی کار می کنند. شما فقط باید بسیار مراقب باشید و قبل از طی کردن مسیر کلاه سیاه به تمام خطرات احتمالی فکر کنید.

مجازات ها (Penalties)

با به روزرسانی الگوریتم پنگوئن گوگل در آوریل ۲۰۱۲؛ شناسایی و مجازات سایت هایی که دارای لینک های نامناسب، اسپم و یا باکیفیت پایین هستند شروع شد.

مجازات های گوگل

مجازات های گوگل

 

اما اگر لینک های اسپمی یا کم کیفیتی دارید که توسط خود شما ایجاد نشده است، نگران نباشید! گوگل می فهمد که همه بک لینک ها به طور هدفمند ایجاد نشده اند و معمولاً، بدترین حالت این است که فقط این بک لینک ها را نادیده می گیرد. اگر می خواهید مطمئن باشید می توانید چنین لینک هایی را در کنسول جستجو غیرفعال کنید.

۶ – ۷ – بهترین تمرین‌ها
  • لینک سازی را به صورت منظم انجام دهید، این یک تلاش یک باره نیست.
  • به جای استفاده از تعداد زیادی از لینک های کم کیفیت، چند لینک با کیفیت بالا به دست آورید.
  • توزیع متن لنگر طبیعی را بر اساس نکاتی که در بخش “متن لنگر” ذکر کرده ایم انجام دهید.
  • از دریافت بک لینک از وب سایت ها و شبکه های اسپم خودداری کنید.
  • سعی کنید از جاهایی بک لینک بدست آورید که می تواند ترافیک ارجاع را نیز به شما منتقل کند به عبارت دیگر لینک دوفالو باشد.

فصل ۷ – (UX (User experience و سئو

UX و سئو دو جنبه بازاریابی دیجیتال هستند که با هم به کار می روند. در این فصل ما روی هم افزایی آنها تمرکز می کنیم تا دریابیم که چگونه می توانید با انجام کمی کار اضافی در وب سایت خود، رتبه بندی سایت خود را بهبود بخشید.

اگر در سال ۲۰۰۸ با سئو را شروع کرده باشید به یاد دارید که وظایف اصلی شما پر کردن محتوا با کلمات کلیدی، پنهان کردن متن ها ، انجام تبادل بک لینک با سایت های دیگر و ایجاد صفحات با کیفیت پایین برای هر نوع کلمه کلیدی بود. خوشبختانه، ما در سال ۲۰۲۰ هستیم که تکنیک های ذکر شده دیگر کار نمی کنند و برخی از آنها مجازاتی را برای وب سایت شما به دنبال دارند.

در حالی که سئوکاران باید درک کند که این سئو کردن مطالب تنها مربوط به رتبه بندی گوگل نیست، متخصصان UX نیز باید بپذیرند که تجربه کاربر حتی قبل از استفاده از وب سایت شروع می شود.

۷ – ۱ – تجربه‌ی کاربری (User experience) یا UX چیست؟

تجربه کاربر تعامل هر کاربر با شرکت، وب سایت یا محصولات آن است. این تجربه کلی است که در توسعه محصول ، طراحی ، بازاریابی و پشتیبانی مشتری تأثیر می گذارد. در این بخش از آموزش سئو وردپرس، ما به تجربه کاربر “آنلاین” و ارتباط آن با سئو تمرکز می کنیم. UX فقط در مورد برآورده کردن نیازهای مشتری نیست. این در مورد فراتر از این الزامات است.

به زبان ساده UX مربوط به قرار دادن بخش های سایت در جای خود است. مثلا ما میبینم که اغلب سایت های بخش جستجو را در بالای سایت خود قرار میدهند یا بخش ورود و ثبت نام. اگر شما از این قواعد پیروی نکنید احتمالا کاربر را سردرگم میکنید زیرا چشم کاربر به این نوع دیدن عادت نکرده است و ممکن است که سایت شما را ترک کند.

۷ – ۲ – UX امروز حاکم بر جهان است

اولین و مهمترین بخش درک این مسئله این است که UX یک فرآیند بی پایان از پیشرفت به سمت مشتریان است. این یک فلسفه است که شما باید به آن بپیوندد و وب سایت خود را بر این اساس توسعه دهید.

UX وب ترکیبی از محتوا و UX  تکنیکال (فنی) است. اگر می خواستیم آن را ساده بیان کنیم، می گفتیم UX همه چیز است. به همین دلیل باید پیچیدگی و تأثیر آن را بر همه افراد درک کنیم. مواردی که شامل UX وب میشود:

  • ساختار وب سایت و ناوبری
  • بهینه سازی قیف تبدیل
  • سرعت صفحه
  • واکنشگرا بودن وب سایت
  • بهینه سازی محتوا
  • ساختار محتوا
  • عنوان ها و توضیحات متا
  • پشتیبانی مشتری در زمان واقعی
  • و …
۷ – ۳ – چالش‌های سئو و UX

وقتی به این فکر می کنیم “UX و سئو” به جای “UX در مقابل سئو” است، مجبوریم هر چند وقت یکبار با چالش ها کنار بیاییم. همه موارد ذکر شده در مورد UX به طور مستقیم به سئو متصل نیستند. بیایید نگاهی به موارد ذکر شده در بالا بیندازیم.

ساختار وب سایت و ناوبری

بیایید همه چیز را در یک صفحه قرار دهیم تا از UX روان اطمینان حاصل شود. این یک ایده معتبر در دنیای UX است. آسان و منطقی است اما سئو کارها می دانند که ترافیک ارگانیک حداقل نیمی از موفقیت است.

بسیاری از بازدیدکنندگان از طریق جستجوی ارگانیک به سایت شما وارد میشود و یا بر اساس اقدامات قبلی خود (مانند تبلیغات) مستقیماً به صفحه دسترسی پیدا کنند. سایر بازدید کنندگان از منابع مختلفی از جمله رسانه های اجتماعی، وبلاگ ها یا کمپین های PPC وارد سایت میشوند.

در بخش منو سایت خود باید لینک های مهم را قرار دهید تا دسترسی به دیگر مطالب راحت تر باشد. همچنین بخش جستجو را هم در هدر سایت قرار دهید تا دسترسی به آن آسان باشد.

سرعت صفحه

هرچه وب سایت شما سریعتر باشد، UX بهتر است. همانطور که در فصل ۳ ذکر کردیم ، سرعت صفحه یکی از عوامل رتبه بندی است.

واکنشگرا بودن وب سایت

وب سایت شما باید برای همه دستگاه ها بهینه شده باشد. در حال حاضر اکثر کاربران با گوشی های هوشمند خود جستجو را انجام میدهند و اگر سایت شما واکشنگرا نباشد کلا در نتایج گوگل نمایش داده نمیشود.

بهینه سازی محتوا

زبان یک جستجوگر معمولی را بشناسید و محتوای خود را با آن تنظیم کنید. به عبارت دیگر ، تحقیق در مورد کلمات کلیدی انجام دهید و متناسب با آن محتوای خود را بهینه کنید.

نکته این است که محتوای شما باید طوری نوشته شوند که برای همه افرادی که به دنبال یک محصول، راه حل یا هر اطلاعاتی هستند در دسترس قرار گیرد. در فصل ۴ در مورد تحقیق کلمات کلیدی به اندازه کافی توضیح داده ایم.

عنوان ها و توضیحات متا

هرچه در SERP بالاتر باشید، امکان کلیک بیشتر وجود دارد. این یک اصل اثبات شده است. با این حال ، اگر شما برچسب عنوان و توضیحات متا را به درستی وارد نکنید و یا جذاب نباشد جستجوگرها روی سایت شما کلیک نمیکنند. هدف شما جلب توجه جستجوگرها و ترغیب آنها به کلیک روی وب سایت شما در SERP است.

۳ عنصر اصلی برای ایجاد تگ های عنوان و توضیحات متا:

  • سئو – از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید تا خزندگان بتوانند درک کنند وب سایت درمورد چیست و مهمترین محتوای شما کدام ها هستند.
  • UX – به جستجوگرها اطلاعات واضح و معناداری بدهید که آنها را به سمت ایجاد انگیزه به کلیک کردن بکشاند.
  • بازاریابی – کاری کنید که جستجوگر ترغیب شود روی وب سایت شما کلیک کند و اگر کلیک نکند چیز مهمی را از دست میدهد.
۷ – ۴ – نحوه اندازه‌گیری UX و سئو

با استفاده از ابزارهای موجود میتوانید همه چیز را اندازه گیری کنید!

معیارهای درگیری و رفتار در Google Analytics

” Bounce rate”، ” Pages per session” و ” Avg. session duration” یک دیدگاه اساسی درباره تعامل کاربر ارائه می دهند. این معیارها تقریباً در هر گزارش در گوگل آنالیتیکز وجود دارند، بنابراین می توانید آنها را برای منابع مختلف ترافیکی مشاهده کنید.

اندازه گیری UX در گوگل آنالیتیکز

اندازه گیری UX در گوگل آنالیتیکز

اطلاعات دقیق تر در بخش ” behavior ” در دسترس است.  ” behavior flow” نحوه تعامل بازدید کنندگان با بخشهای مختلف وب سایت را به شما اطلاع می دهد. گزینه های پیشرفته به شما امکان می دهد گزارش ها را بر اساس منابع ترافیکی، صفحات فرود، کمپین ها و موارد دیگر مشاهده کنید.

رفتار کاربر در گوگل آنالیتیکز

رفتار کاربر در گوگل آنالیتیکز

قیف تبدیل در Google Analytics

این گزارش به شما می گوید که چگونه افراد با صفحه پرداخت در وب سایت شما ارتباط برقرار می کنند. آیا روند پرداخت سایت شما پیچیده است؟ میتوانید اطلاعات جالبی را در مورد نحوه پرداخت در سایت خود مشاهده کنید.

Heatmaps

نقشه های گرمایی یا هیت مپ

نقشه های گرمایی یا هیت مپ

Heatmaps ضمن ارائه گزارش های مفید، رفتار بازدید کنندگان وب سایت را تجسم می کند. ابزارهای پیشرفته نقشه برداری گرم مانند Hotjar یا Crazyegg با راه حل های پیچیده تحلیلی همراه هستند اما می توانند برای وبلاگ نویسان یا مشاغل کوچک بسیار گران باشند. برای مبتدیان، یک طرح رایگان محدود توسط Hotjar یا Ptengine ممکن است شروع خوبی باشد.

Heatmaps در مورد UX و SEO بسیار کمک می کنند. قدرت نقشه های گرمایی در این است که دقیقاً میتوانید ببینید که افراد در چه مکانی کلیک می کنند یا روی چه عناصری کلیک میکنند ، نحوه اسکرول کاربر را مشخص میکند، نحوه پر کردن فرم ها و بسیار موارد دیگر را نشان میدهد.

ابزارهای گرمای نقشه برتر شامل ضبط رفتار کاربر نیز هستند. اگر فروشگاه اینترنتی دارید ضبط کردن رفتار کاربر میتواند به شما کمک کند.

اطلاعات داخلی

آیا می دانید چه اطلاعات خوبی در مورد اطلاعات داخلی وجود دارد؟ هیچ هزینه اضافی وجود ندارد شما همیشه میتوانید این گزارش ها را با اطلاعات مفید به راحتی مشاهده کنید:

  • سوالات مشتریان
  • فرم های بازخورد
  • دیدگاه ها و امتیازات
  • درخواست ها و شکایات مشتری
  • گزارش های بازاریابی
  • پاسخ های ایمیل
  • و …

 

تست و سرعت سایت

تست وب سایت قبل از راه اندازی آن ضروری است! کسانی که سایت را تست میکنند اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می دهند. آنها اولین کاربر واقعی هستند. مهمتر از آن، شما می توانید برخی از تست ها را با همکاران، دوستان یا هواداران خود در طی مراحل توسعه انجام دهید.

به عناصر کلیدی مانند سرعت صفحه ، بهینه سازی موبایل و سایر جنبه های مهم سئو داخلی هم توجه کنید.

فصل ۸ – افزونه‌های مهم سئو

افزونه های سئو زیادی برای وردپرس وجود دارند و انتخاب کردن بهترین افزونه ها از بین آنها کار چندان آسانی نیست. در آخرین بخش از آموزش سئو وردپرس ما مهمترین افزونه های سئو برای وردپرس را معرفی میکنیم. این افزونه ها کاملا ضروری هستند و توصیه میکنم حتما روی سایت خودتان نصب کنید. آموزش کار با بیشتر این افزونه ها در سایت یوتا وردپرس موجود است.

افزونه های سئو وردپرس

افزونه های سئو وردپرس

۱ – افزونه یواست سئو (yoast seo)

Yoast SEO بهترین افزونه سئو وردپرس است. این افزونه یک ابزار بهینه سازی وب سایت کامل را ارائه می دهد که به شما در بهبود وب سایت کمک می کند.

با استفاده از یواست سئو میتوانید عناوین و توضیحات سئو را به راحتی به تمام پست ها و صفحات وب سایت خود اضافه کنید. همچنین به طور خودکار نقشه سایت XML را برای کلیه محتوای وب سایت شما ایجاد می کند که باعث می شود موتورهای جستجو بهتر وب سایت شما را بخزند.

ما از افزونه Yoast SEO در یوتا وردپرس برای کمک به بهینه سازی عناوین و توضیحات متا در صفحه استفاده می کنیم؛ همچنین برای مدیریت تغییر مسیرها، تولید نقشه سایت و غیره از یواست سئو کمک میگیریم.

 

۲ – افزونه لینک ساز خودکار (autolinks manager)

همانطور که در فصل ۶ اشاره کردیم لینک سازی یکی از مهمترین بخش های سئو است. بدون لینک سازی عملا سئو شما ناقص خواهد بود. این افزونه به شما کمک میکند تا به راحتی و به صورت خودکار به کلمات کلیدی خود لینک دهید. همه چیز خودکار انجام خواهد شد کافی است شما فقط یکبار به هر کلمه لینک دهید.

۳ – افزونه تعیین زبان برای گوگل (hreflang)

برای اینکه به گوگل بفهمانیم که سایت ما به چه زبانی است و محصولات و خدمات ما بیشتر برای چه کشوری مورد استفاده قرار میگیرد باید از این افزونه استفاده کنیم. با افزونه hreflang به راحتی میتوانید زبان و مکان خودتان را به گوگل معرفی کنید.

۴ – افزونه بررسی لینک های شکسته (Broken Link Checker)

پیوندهای شکسته می تواند بر سئوی سایت شما تأثیر بگذارد و تجربه بدی را برای کاربران شما ایجاد کند. اگر مدتی است که وبلاگ خود را اداره می کنید ، باید هر از گاهی سایت خود را برای پیوندهای خراب بررسی کنید و آنها را برطرف کنید.

Broken Link Checker یک افزونه رایگان وردپرس است که به شما امکان می دهد لینک های شکسته را در سایت وردپرس خود پیدا کنید. سپس می توانید آن لینک ها را حتی بدون ویرایش پیام های خود برطرف کنید.

این افزونه بسیار مفید است و کاملاً رایگان است. تنها نکته منفی این است که می تواند به منابع تبدیل شود و ممکن است سرور میزبان وردپرس شما را کند کند.

۵ – افزونه موشک وردپرس (wp-rocket)

سرعت سایت عامل اصلی در رتبه بندی جستجو است. به همین دلیل شما باید بر سرعت و عملکرد وب سایت خود نظارت داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که در سئو شما تأثیر منفی نمی گذارد.

آسانترین راه برای افزایش سرعت وب سایت شما فعال کردن حافظه پنهان (کش) است. WP Rocket بهترین افزونه کشینگ وردپرس در بازار است که به شما امکان می دهد بدون وارد شدن به جزئیات فنی سایت خودتان را کش کنید.

فصل ۹ – سخن پایانی و منابع

امیدواریم این مقاله به شما کمک کند تا یاد بگیرید که چگونه سایت وردپرس خود را بهینه سازی کنید. پیش بروید و چند مورد از این نکات مربوط به سئو وردپرس را پیاده سازی کنید. بعد از چند ماه افزایش میزان ترافیک ورودی به سایت خود را به وضوح مشاهده خواهید کرد.

در مقاله آموزش سئو وردپرس سعی کردیم تمامی نکات موردنیاز برای سئو کردن سایت را بیان کنیم. اگر نکته اضافی دارید که ما در آپدیت های بعدی اضافه کنیم لطفا در بخش دیدگاه ها برای ما ذکر کنید. همچنین میتوانید سوالات خودتان را نیز از این طریق از ما بپرسید.

 

منابع

mangools

wpbeginner

مقاله را به صورت pdf دریافت کنید…

, , , , , , , , , ,

اشتراک گذاری این نوشته:

اعتماد به ما

دریافت تخفیف های هفتگی

آموزش ویدیویی رایگان

پشتیبان گیری از سایت های وردپرسی

پشتیبان گیری از سایت های وردپرسی | ساخت بسته نصب آسان + آموزش ویدئویی

آپدیت افزونه وردپرس

آموزش آپدیت افزونه وردپرس | آموزش ویدئویی به روزرسانی افزونه وردپرس

پنل مدیریت وردپرس

 خانه و به روزرسانی در وردپرس + آموزش ویدئویی

آموزش افرونه دستیار هوشمند

آموزش افرونه دستیار هوشمند

آخرین مقالات به روز شده

نتیجه‌ای پیدا نشد.

نحوه ایجاد و سفارشی‌سازی چایلد تم یا پوسته فرزند در وردپرس به‌صورت قدم‌به‌قدم (کامل‌ترین آموزش)
دیکشنری وردپرس | واژه نامه وردپرس

محصولات پیشنهادی

افزونه نمایش حرفه ای ویژگی محصولات

افزونه نمایش حرفه ای ویژگی ها برای ووکامرس ورژن ۲.۱

افزونه ReBar

افزونه Rebar | افزونه نوار پیشرفت خواندن وردپرس | افزونه بهبود تجربه کاربری

افزونه پوشه بندی فایل های رسانه

افزونه پوشه بندی فایل های رسانه ( ورژن ۴.۹.۷ ) | افزونه مرتب سازی فایل های رسانه

افزونه مدیریت افزونه ها وردپرس

افزونه مدیریت افزونه ها وردپرس | افزونه WP Plugin Manager Pro | افزایش سرعت وردپرس

آموزش هایی که ممکن است مناسب شما باشند

انواع درگاه پرداخت بانکی

انواع درگاه پرداخت بانکی

چه تعداد افزونه وردپرس باید نصب داشته باشید

تنظیمات محصولات در ووکامرس

تنظیمات محصولات در ووکامرس

افزودن نام کامل در وردپرس

تغییر نام کامل در وردپرس | افزودن نام کامل در وردپرس

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پانزده + شانزده =

فهرست